Segíteni fogja Toller László és Toller Tünde árván maradt 14 éves gyermekét az MSZP,  erről adtak ki sajtóközleményt kedden. Mint azt a Szabad Pécs megírta, Toller Tünde (47) szombatra virradóra hunyt el, súlyos betegség következtében. A halálhírre hivatalosan még sem a pécsi önkormányzat, sem Páva Zsolt nem reagált. Frissítve!

A cikk a hirdetés után folytatódik 

Frissítés 23.59h

Páva Zsolt, Pécs polgármestere is részvétét nyilvánította a haláleset miatt politikusi Facebook-oldalán, kedden este.

 

Korábban írtuk

Sem a település, Nyugotszenterzsébet, ahol Toller Tünde élt és társdalami megbízatású képviselője és alpolgármestere is volt a falunak. A település honlapján legalábbis nem találtunk erre utaló közleményt, sőt Toller Tünde neve még kedden délelőtt is fel volt tüntetve, mint alpolgármester – települési Facebook-oldalt pedig nem találtunk. Ahogyan Páva Zsolt pécsi polgármester politikusi Facebook-oldalán sem találtunk a halálhírrel kapcsolatos bejegyzést. A Magnus Aircraft kétszemélys gépének lezuhanása után, a káét emberéletet követelő tragédia után sem szólalt meg a pécsi önkormányzat az ügyben, de Páva Zsolt pécsi polgármester politikusi közösségi oldalán kifejezte a részvétét.

A Szabad Pécs szombaton délután közölte a halálhírt. 

Az MSZP kedd délelőtti közleményét az alábbiakban szó szerint közöljük:

“Mély megrendüléssel vettük hírét, hogy hosszú, türelemmel és méltósággal viselt betegség után elhunyt Toller Tünde, sokunk példaképe, Toller László felesége.

Toller Tünde, aki tragikus balesete után négy éven keresztül, a teljes gyógyulás reménye nélkül is teljes odaadással ápolta és gondozta kómában fekvő férjét.

Őszinte részvétünket fejezzük ki a nagyszerű társ és édesanya halála miatt.

A Magyar Szocialista Párt segítő kezet fog nyújtani Toller Tünde és Toller László árván maradt gyermekének.

Dr. Tóth Bertalan, az MSZP elnöke Dr. Szakács László, az MSZP baranyai elnöke, Dr. Gulyás Emil, az MSZP pécsi elnöke”

KategóriákMETÁL