Az Id. Dárdai Pál Labdarúgó Akadémia alapkövét már tavasszal, nem sokkal a választások előtt letették a pécsi önkormányzat és a Pécsi Sport NZrt. vezetői. Kedden pedig megjelent a a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. mint beruházó felhívása a Pécsi Labdarúgó Utánpótlás Akadémia létesítésére kiírt európai uniós építési kivitelezési közbeszerzési pályázat, értesült a hírről a Szabad Pécs. A pályázatot az európai uniós közbeszerzési értesítőben jelentették meg. A fejlesztés kormányzati támogatással valósul meg.

A cikk a hirdetés után folytatódikA majdani nyertesnek a rekonstrukció során a már meglévő épületek és építmények bontása után egy új főépületet, illetve szabadtéri és befedhető szabadtéri sportpályákat kell létesítenie.

A hozzávetőlegesen 2000 négyzetméteres, kétszintes lapostetős főépületben egyebek mellett lenne büfé, klubterem, rehabilitációs edzőterem, egyéni bemelegítő szobák, gyógytorna szoba, öltözők, vizes helyiségek, masszázsszobák, orvosi szoba, irodák, tárgyaló, teakonyha, és más kiszolgáló helyiségek is.

A főépületet mellett a Pécsi Sport NZrt. egy ideiglenes jellegű ponyvával fedett sportpályát, valamint három szabadtéri sportpályát is elképzelt a főépület körül.

Az egyik pályához egy 150 fős lelátó is kapcsolódik, ezen kívül még négy teniszpálya egészítené ki a funkcióegyüttest, és persze lenne parkoló is, ahol elfér 18 kocsi és három busz is egyidőben.

A beszerzés hazai forrásokból történhet, a kormányzat 1,5 milliárd forinttal támogatja a fejlesztést. Mindez azért is érdekes és fontos hír a pécsi labdarúgást kedvelők és az utánpótlásban érdekeltek számára, mert a mai nap és a választás előtt, a kivitelező nélkül megtartott akadémiai alapkőletétel között derült az ki, hogy a szintén a Pécsi Sport NZrt.-hez tartozó PMFC NB III.-as labdarúgócsapata gyakorlatilag szétesik, a játékosok zöme távozni kényszerül, a pécsi önkormányzat nem fogja tudni finanszírozni a klub működését.

Arról egyébként már, hogy meglesz az akadémiai fejlesztés mégiscsak, nem csak a beígrt másfél milliárdos kormányzati támogatás miatt lehetett számítani, hanem lapunk értesülése szerint amiatt is, mert erről, a közbeszerzés közelgő kiírásáról körlevélben tájékoztatták az érintett szülőket. 

KategóriákMETÁL