Pécs főterén, jövő szerdán este hatkor lesz megmozdulás, kiállás a PMFC labdarúgó csapataáért. A szurkolók és itt futballozó gyerekek szülei mellett volt játékosok is a szervezők közt vannak, Mészáros Ferenc volt válogatott labdarúgó is posztolt erről. Mindeközben a PMFC közleményt adott ki arról, hogy azonnali hatállyal szerződést bontanak Márton Gábor szakvezetővel. FRISSÍTVE!!

A cikk a hirdetés után folytatódikFRISSÍTÉS péntek 13.15h

Egyelőre elmarad a jövő szerdára, este hatra a pécsi Széchenyi térre meghirdetett megmozdulás, amelyről lentebb írtunk, és amellyel a szervezők szándékai szerint a PMFC melletti szimpátiájukat kívánták kifejezni. Utánpótlásban futballozó gyermekek szülei, szurkolók és volt játékosok, köztük elsősorban is Mészáros Ferenc, a magyar válogatott és a PMSC egykori kiválósága szerették volna  elmondani, hogy szeretnék, ha a klub nem tűnne el a süllyesztőben, hanem fennmaradna. Az egyik szervező most arról értesítette a Szabad Pécset, hogy egyelőre törölték a programot, két ok miatt, az egyik, hogy már a szervezés elindult, amikor drasztikus változások történtek, például azonnali hatállyal felmondták a vezetőedző még élő, határozott idejű lévő szerződését, illetve ők később értesültek arról, hogy pont aznap, akkor és azon a helyszínen tartják meg a PTE szokásos ponthatár-húzó partiját, amelyet nem kívántak semmiképpen sem megzavarni.

 

KORÁBBAN ÍRTUK

Azt azért tudni kell a Páva Zsolt pécsi polgármesterrel Pécsett közismerten jó viszonyt ápoló egykori klasszis pécsi futballistáról, aki az elmúlt években irányította az együttest, hogy   szerződése a tudomásunk szerint még kb. két évre szólt. Vagyis várhatóan ki kell majd fizetniük az addig járó teljes összeget Mártonnak, de legalábbis meg kell vele egyezni, hiszen határozott idejű a szerződése.

Úgy tudjuk egyébként, hogy Márton Gábornak sikerült olyan, számára mindenképpen előnyösnek mondható szerződést kötnie, amelyben nem voltak komolyabb eredmény/teljesítmény eléréséről, például a csapat legalább NB II.-be való feljutásáról szóló kikötések.

Mindeközben szervezkedtek szülők, volt játékosok, szurkolók közösen, egyikük a Szabad Pécset is megkereste. Azt mondta, hogy a jövő szerdán este hatkor lesz egy szimpátiájukat kifjező megmozdulás a Széchenyi téren. (Elvileg aznap és akkor ott lesz egy egyetemi rendezvény, szóval erről majd még meg kell állapodniuk a szervezőknek, de volt már rá példa, hogy sikerült ilyen jellegű ügyet keresztül vinni.)

Mészáros Ferenc labdarúgó edző, a PMFC és a magyar nemzeti tizenegy egykori kiválósága is posztolt erről a Facebookon.

?Szeretném megkongatni a vészharangot azért mert legutóbbi történések és hírek szerint már alig maradt játékos aki az NBIII-ban játszani tudna!!! Most nem azzal foglalkoznék hogy miért történt mindez és bizonyos emberek miért ragaszkodnak ahhoz, hogy még mélyebbre sodorják ezt a patinás klubot, hanem azt szeretném, hogy mindenki egyénileg, vagy akár csoportosan határolódjon el ettől a vezetéstől, akik miatt ide jutottunk!?

 

 

A PMFC NB III-as labarúgó-csapatát működtető PSN Zrt. Pedig azt írta egy hivatalos közleményben, hogy július 19-én azonnali hatállyal fölmondta a korábbi vezetőedző, Márton Gábor szerződését.

?Ennek oka elsődlegesen a csapat korábbi szereplése volt, amely az önkormányzat, valamint a külső támogatók révén az osztályban kiemelkedően magas anyagi befektetés ellenére elmaradt a várakozástól – konkrétan a második NB III-as idény végén sem sikerült a feljutás a másodosztályba?.

A közlemény erre is fogja a bajokat, vagy a bajok egy részét. Miközben azért azt egyáltalán nem szabad elfelejteni, hogy a 2009 óta Pécset irányító fideszes vezetés, élén Páva Zsolttal, akik mögött elviekben 2010 óta ott van a nem mellesleg ?focibolond? Orbán Viktor kormánya is, tavaly bejelentette, hogy megszünteti a klub támogatását. A klubot amúgy egy városi cég, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. tulajdonolja. A pécsi önkormányzat pedig azért volt kénytelen kiszállni a futballklub működtetéséből, mert jelentős, több milliárd forintos költségvetési hiányt halmozott fel, amelyet mára 10 millárd forintnál is nagyobb összegű állami kölcsön váltotta fel. Nem kétséges azonban az sem, ez igaz, hogy a PMFC komoly összegből működött egy átlagos magyar NB III.-as klubhoz képest.

A PSN Zrt. mindenesetre azt írja: 

?Az eredménytelenség a szponzori kör egy részének elbizonytalanodását is jelentette, ami némileg hátráltatta a szakmai felkészülés megkezdését is a következő idényre?.

Kulcsár Árpád lesz az utód – A cél az NB III.-ban maradni

Márton Gábor távozása után a PSN Zrt. Kulcsár Árpádot, a PMFC akadémiaigazgatóját kérte föl az új szakmai stáb vezetésére. Szerintük éppen ezért ?a felújított tárgyalások nyomán? garancia látszik legalább olyan összegű támogatás összegyűjtésére, amellyel ha nem is a tavalyi célokkal, de a bentmaradásért eredményesen veheti föl a küzdelmet a PMFC.

Saját nevelésű játékosokra építenek

?A tavalyi együttesből minden labdarúgó szerződése lejárt, az új szakmai stáb elsődleges feladata – kiemelten a PMFC saját utánpótlásbázisára építve – az új keret gyors kialakítása az augusztus 4-ei bajnoki rajtra.?

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL