A zúzás ma indul az augusztus 17-20. között tartandó Abaliget ProgCamp-en. Ami egy progresszív rock és heavy metal fesztivál, a hazai színtér két pécsi húzónevének részvételével.

A cikk a hirdetés után folytatódikAzt már leírtuk egyszer korábban, hogy a pécsi Perfect Symmetry progresszív metalzenekar előtt megemeljük a süvegünket, mert a tagok egy kifejezetten underground műfajban, munka mellett, lelkesedésből olyan minőségű produkciót hoznak két évtizede, amellyel bármelyik európai metalfesztiválon helyük lehetne. Pláne, hogy egy olyan műfajról, agyas, okos, igényes metálzenéről beszélünk, amely a tagoktól nem egyszerű hangszeres és zenei tudást követel meg.

A műfaj előképének nevezhetjük a rock vonalon a Pink Floydot, vagy a Yest, vagy akár a Rusht és a Jethro Tullt, a modern képviselőiként pedig elsősorban a Dream Theater-t, a Queensr?che-t vagy a Fates Warning-t.

A Perfect Symmetry abban is élen járt a műfaj hazai megteremtésében, hogy a kilencvenes években szervezői voltak több országos progreszív heavy metal fesztiválnak, amelyek közül többet is Pécsett tartottak, a ma már nem létező Hard Rák Caféban vagy éppen a szintén bezárt Ifjúsági Házban. Most pedig ismét nagy dobásra készül szervezőként egyik tagjuk, Szkróbó Szabolcs basszusgitáros – nem mellesleg Schulteisz Ákossal és az Abaligeti Nőegylettel. Szkróbó egyébként egy másik kivételes pécsi progmetal zenekar, a Soul Mirror tagjai is, Kusinka Tamás Symmetry-alapítóval együtt. Az abalgeti kempingben tartandó háromnapos fesztiválon mindkét zenekar fellép. 

Ráadásul a szervezők nagyon jó érzékkel becsatlakoztattak olyan helyi, környékbeli sikertörténeteket, mint a magyarherelendi kisüzemi sörfőzde, vagy a kovácsszénájai Gerilla Pék, és a proggerek még rajtuk kívül számos helyi termelővel találkozhatnak.

A fellépők névsora finoman szólva is  izgalmas és széleskörű, a progrock és -metal mellett a dark, psychedeleic, gothic vonal is erős lesz, de kb. tényleg itt lesz a teljes hazai színtér.

És mindenki nyugodjon meg, lesz fesztiválbusz is, mert a fellépők névsora miatt tényleg érdemes lesz Abaligetre menni, a Rockmaraton óta nem volt Pécs

Az Abaliget Prog Camp ideje alatt 2018. 08. 17-19-ig, mindhárom napon FESZTIVÁLBUSZ közlekedik Pécs-Abaliget és Abaliget-Pécs vonalon. Óra egészkor lesz a tervezett pécsi indulás, óra félkor pedig a tervezett abaligeti indulás – egy fő egy útra 600 forintért mehet. Ez amúgy oda vissza három pécsi buszjegy ára.

Az előrendelés azonban erősen ajánlott. A helye bárkinek is akkor biztos, ha előfoglal, amit sms-ben tehet meg – SMS: 06 20 420 94 84. 

Facebook-oldal ITTA teljes program honlapon meg ITT.

Jó szórakozást mindenkinek, akarjuk mondani kellemes zúzást!!

KategóriákJAZZ