Páva Zsolt, Pécs polgármestere adott ki közleményt arra a hírre reagálva, amit Berkecz Balázs, a már megszűnt Együtt volt politikusa mondott el a Szabad Pécsnek. A pécsi polgármesteri közleményt változtatás nélkül közöljük.

A cikk a hirdetés után folytatódik??A pécsi önkormányzatot mindeddig egyetlen nyomozóhatóság sem értesítette arról, hogy bármilyen eljárás, vagy nyomozás folyamatban lenne az önkormányzat gazdálkodását érintően, egyúttal jogi nonszensz, hogy egy önkormányzat  esetleges pénzügyi nehézségei büntetőjogi kategória alá esnének.

Az álláspontunk az, hogy egy kicsinyes, politikai bosszúhadjáratot indított Pécs ellen egy már megbukott baloldali politikus, aki a városért eddigi ?munkássága? során mind a mai napig semmit nem tett, ugyanakkor folyamatosan harsány és a pécsiekhez méltatlan balhékat generált saját politikai tőkéjét kovácsolgatva.

Eddigi ?tevékenységének? egyik ?legnagyobb? és szemmel látható eredménye, hogy az áprilisi országgyűlési választásokon a résztvevők mindössze alig több mint 0,5 százaléka szavazott az általa képviselt politikai formációra.

Tény, hogy a pécsi önkormányzat a törvényeket betartva, átláthatóan működik, ez pedig a gazdálkodására is igaz.

Tény, hogy a személyes meghívásomra és megkeresésemre vállalták el a szakmai segítségnyújtást a Magyar Államkincstár szakemberei, akikkel közösen a tervek szerint halad Pécs pénzügyi helyzetének rendezése és a jövő biztosítása. 

Tény, hogy az önkormányzat 2010 óta folyamatosan dolgozik azon, hogy Pécs gazdaságát megerősítse, és lehetővé tegyük azt, hogy a várost hosszútávú fejlődési pályára állítsuk.

Tény, hogy a szakmai munka rendkívül nehéz és lassú folyamat, hiszen 20 év ?örökségét?, máig érő hatásait és hibás döntéseit kell megváltoztatni úgy, hogy eközben egyensúlyba hozzuk a bevételi és a kiadási oldalt is. 

Szeretném emlékeztetni politikai ellenfeleinket, hogy a vég nélküli sárdobálás, a csípőből előadott hazugságok és az álhírek folyamatos generálása ellenére Pécs az elmúlt években közel 130 milliárd forint értékben hajtott végre fejlesztéseket a városban! A jövőben is ezt tervezzük: Pécs fejlesztése, a pénzügyi stabilitás megteremtése a tervek szerint halad.?

Dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere

KategóriákMETÁL