Pedig megkeresték őt is kormányzati körökből vételi ajánlattal. Sőt külföldi terjeszkedésre készül a V4-ek másik három országában, bár Csehország még szerinte is nagyom nagy falat lesz a számukra. Varga Zoltán a Central Médiacsoporton keresztül a 24.hu-t és más lapok mellett a Nők Lapját, illetve annak online kiadását birtokolja, ezeket nem adta el kormányzati köröknek. Mindezt csütörtökön este, Mellár Tamás pécsi országgyűlési képviselő vendégeként mondta csütörtökön este Pécsett. A nagypolitizálásba kezdő pécsi közgazdász professzor által kreált Mindenki Pécsért Mozgalom ingyesen látogatható, nyilvános közéleti, de alapvetően gazdasági kérdésekről szóló beszélgetéssorozatának, a Vállalkozói Szalonnak a nyitóeseménye volt a csütörtöki.

A cikk a hirdetés után folytatódikVarga Zoltán azt is mondta, hogy számára nem a negyedik hatalmi ágat és főleg nem politikát jelent a média, hanem egy üzletet, egy fontos és jó üzletet.

A Centralnak, azaza Varga mai média portfóliójának az alapja a finn tulajdonban álló korábbi Sanoma Media Budapest Zrt. megvásárlása volt 2014-ben. Mint elmondta, már akkor is megjelentek a kormányhoz közeli befektetők, vásárló-jelöltek, de a finnek kikötötték, hogy nem adják el a portfóliót oligarcháknak. Semmilyen nyomásnak nem is engedtek.

És ő sem enged, hiszen őt is megkeresték már, mint valószínűleg mindenkit, aki nagyobb médiumot vagy médiaportfóliót birtokol, de nem a kormányhoz köthető tulajdonos. A Central Médiacsoport azonban nem eladó, reményei szerint jó helyen van az nála, és azt szeretné, ha a gyerekei vezetnék majd a későbbiekben a médiavállalkozást. Vagy, ha ők nem kívánják, akkor egy független, profi menedzsment.

A Central Médiacsoport Magyarország egyik legsikeresebb, legnyereségesebb médiaipari vállalkozása, számottevő állami hirdetés nélkül. A piacon 6-6,5 százalékos részesedést birtokolnak. Ha ez alapján, igazságosan osztanának el az állami médiaköltéseket, ami éves szinten 75-80 milliárd forint, akkor egy nagyon nagy összegnek kellene megérkeznie a CM-hez. Persze, ez az összeg nem érkezik meg hozzájuk, bár egy normális világban ennek meg kellene érkeznie hozzájuk.

Ettől függetlenül köszönik szépen, jól vannak. Ő üzletemberként a kollégákban, a termékben és az eredményben hisz, és ez ezek szerint működik. Kap időnként olyan tanácsokat, hogy hajolni és puhulnia kellene lennie, és akkor könnyebb lenne a cégeinek, de mint mondta, ő nem ilyen, és már nem is fog megváltozni. Éppen ezért különösen büszke arra, hogy ebben a torz piaci környezetben is sikeresek tudnak lenni.

Ők és az RTL az utolsó két nagy független médiacsoport, és ez felelősséget is jelent. Büszke rá, hogy amikor a CM-et emlegetik, akkor mindig kiemelik, hogy tisztességes média. Négy éve, amikor állítása szerint mindennemű politikai szándéktól mentesen a médiaiparba fektetett be, nem gondolta, hogy olyan helyzetbe fog kerülni mint amilyenben ma vannak. Az igazság azonban az, hogy ha akkor tudja, hogy mi következik, nem vág bele ebbe az üzletbe.

A CM azonban továbbar is egy független médiacsoport, ami szórakoztat, élményt ad, tájékoztat és jó dolog az emberek életében.

Varga Zoltán a beszélgetés végén a megjelentek kérdéseire is válaszolt. Az egyik arról szólt, hogy ma ugyan milliárdos, az ország egyik leggazdagabb embere, de mit tenne, ha másnap reggelre minden vagyona elúszna. Varga Zoltán azt mondta, nem szeretné, mert az életében két alkalommal már csődbe ment, teljesen újra kellett kezdenie, de ha ez bekövetkezne, akkor elkezdene gondolkodni azon, hogy milyen üzeletbe vághatna bele, amelyet sikerre vihet, illetve ezzel párhuzamosan, hogy honnan kérjen kölcsön annyi pénzt, amely az induláshoz elegendő.

 

Chikán Attila érkezik

A Vállalkozói Szalon következő estje októberben lesz, az időpont egyelőre még nem derült ki, a következő vendég neve azonban már ismert, Chikán Attila közgazdász, az első Orbán-kormány első gazdasági minisztere, az ország első egyetem szakkollégiumának (1970., Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem, Budapest, Rajk László Szakkollégium)  szervezője érkezik Pécsre, Mellár Tamás vendégeként.

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL