Méghozzá egy-két nap alatt, gyorsütemben. És persze, nyilván nem a saját ötlete volt, hanem kormányzati döntés született, csak ő az “arca” az ügynek. Ilyen szintű döntést ugyanis csak a legmagasabb szinten hozhatnak meg. Ha kedden valóban megszavazzák Bánki pár mondatos törvénymódosítási javaslatát, akkor egy olyan céget hoznak valószínűleg piacvezető helyzetbe, amelyet Rogán Antal már egyszer helyzetbe hozott egy szintén rohamtempóval elfogadtatott jogszabállyal.  Rogán Antal és Bánki Erik egymást váltották a parlament gazdasági bizottsága élén, és emiatt a letelepedési kötvénybizniszben is az ő nevük merült fel, mint akik talán visszaéltek a hatalmukkal, mivel önhatalmúlag is dönthettek arról, mely nyolc cégektől lehet ilyen kötvényt vásárolni. Az már meglévő ltp-éket nem érinti az ügy, és azokat sem, amiket még kedden megkötnek, ha megszavazzák az előterjesztett módosítást. Ha így lesz, utána, már szerdától az állam kivonul az egyik legjobb, de mindenképpen legegyszerűbb, kiszámítható és biztos állami támogatás mellett működő lakáscélú megtakarítási programból.

A cikk a hirdetés után folytatódikA mai, legfrissebb ügy arról szól ugyanis, hogy a nem egyéni képviselőként, azaz nem szavazók általi közvetlen bizalommal és felhatalmazással, hanem ismét listáról a T. Házba jutó Bánki Erik egyéni javaslatára módosítanák már kedden a lakástakarél-pénztárakról szóló törvényt a kormánypárti képviselők. A módosítási tervezet ITT olvasható. 

A “vazallus” Bánki azzal indokolta a tervezett módosítást, hogy a kormány inkább a gyermekvállaláshoz kötött csok-ot bővítené ki, és az ltp-ék rendszerét meg beszántanák, de az biztos, hogy egy nagyon jól működő, stabil és biztos rendszert vernének szét, ami húsz éve jól működik. Jóval kevesebb ideje van a piacon a Rogán Antal által helyzetbe hozott egy cég, amellyel az állami lakáslottóként elhíresült nemzeti otthonteremtési közösségeket (nok) szervező cég nagy előnybe kerülhet.

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

 

 

KategóriákMETÁL