Az idén tavasszal, Budapesten tűnt el Mwamba, egy 1,5 éves rhodéziai ridgeback nőstény kutyus. A gazdája, Czirják Rachel nem csak nagyon szereti elveszett kedvencét, de láthatóan nem az a típus, aki könnyen feladja, hiszen még ma is keresi. Kitartása és a sokakhoz eljutó történet miatt rengetegen segítenek neki. Ráadásul a plakátolás ösztönzésére volt egy kampány is, ami október végén járt le. Így korántsem biztos, hogy ő plakátolta ki kedvencének fotóját Pécsett, de egy biztos: a baranyai megyeszékhelyen is feltűnt már plakátja, amin Mwambát keresik. De az említetten túl is más nagyon komoly közösségi médiás kampányokat is lefolytattak már. Például rögtön itt van EZ A FACEBOOK-OLDAL. Egyelőre hiába, de ha a gazdája nem adja fel, mi is bízzunk benne, hogy Mwamba valamikor majd hazatalál.

A cikk a hirdetés után folytatódikA kutya megtalálója vagy nyomravezetője 200 ezer forintos jutalomra számíthat. Nem ezért írunk azonban Rachel és Mwamba történetéről, és nem csak azért, mert Pécsett is látható plakátja (mi az orvostudományi és a bölcsészkar közt, a Honvéd utcában lőttük a fotót), hanem mert mi is úgy gondoljuk, hogy megérdemli, hogy így segítsünk.

Mwambát május 23-án, Budapesten, a Bikás park környékén ütötték el. A kutyus  életben volt, de sokkos állapotban elmenekült onnan, azóta pedig nem látták.

Hátha, éppen ön lesz az, aki segíteni tud!

KategóriákMETÁL