Viszlát maszkviselés és viszlát ingyenes parkolás – írtuk meg mai cikkünkben. Azaz hamarosan nem kell az utcán maszkot viselni és keddtől ismét szedhetnek parkolási díjat a közterületeken a települések. Azt is megírtuk, hogy emiatt sokan megrohamozták a Biokom ügyfélszolgálati irodáját. Rákérdeztünk a pécsi önkormányzatnál arra, mi várható a jövő keddtől és meddig érvényesek a tavalyi bérletek.

A cikk a hirdetés után folytatódik„A parkolójegyek megváltása május 25-étől, keddtől kötelező lesz, de a díjfizetés újraindulását követő időszak első két hetében a parkolóellenőrök fokozott rugalmassággal járnak el az ellenőrzés során” – válaszolta érdeklődésünkre a pécsi önkormányzat.

A 2020-ban megváltott parkolóbérletek az ingyenes parkolás eltörlésétől számított 15 napig érvényesek, mindez azt jelenti, hogy a lejáró parkolóbérleteket június 7-ig lehet használni.

A pécsi városvezetés vizsgálja, hogy átmeneti, kedvezményes parkolási konstrukció bevezetése szükséges-e a következő időszakban. Amennyiben igen, akkor ennek részleteit a pécsi városvezetés június elejéig kidolgozza és közzéteszi. Magyarán, hogy azok, akik eddig nem vették meg az éves kedvezményes bérletüket, mennyiért vehetnek majd a töredékévre bérletet.

Kérdésünkre hozzátették: a parkolási ügyek intézéséhez a Biokom NKft. május 25-től két hétig hosszított nyitvatartással várja a pécsieket. Munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8-18 óráig, péntekenként pedig 8-14 óra között állnak az ügyfelek rendelkezésére.

Címkék:
KategóriákMETÁL