Munkavállalók jelezték lapunknak, ?helyzet van? a cégnél. A Hauni állítja: minden oké.

Munkavállalók jelezték lapunknak, ?helyzet van? a cégnél. A Hauni állítja: minden oké.

A cikk a hirdetés után folytatódik



A Hauni Hungária Gépgyártó Kft. Pécs és Baranya megye fontolva haladó, intenzíven vánszorgó gazdaságának egyik legnagyobb munkáltatója. Ezért egyértelműen számot tarthat a közérdeklődésre, ami a cégnél történik, akár nagyobb munkaerőfelvételről, akár leépítésről érkeznek hírek. Tavaly ősszel kétszáz fős bővítés ígérete nyugtatta meg az aggódókat, ezért is volt meglepő, hogy az elmúlt napokban több, egymástól független forrásból is úgy értesült lapunk: számos munkavállalótól, köztük hosszú évek óta ott dolgozóktól is elköszöntek vagy el fognak köszönni a Hauninál. Van olyan forrásunk, amely összességében évek óta nem látott mértékű, tavasszal is folytatódó leépítéseket vízionált. Ezért kérdéseinket e-mailben feltettük a cég kommunikációs vezetőjének, Koch Emilnek.

A cég válaszában cáfolja, hogy létszámleépítésről lenne szó. Azt írják: továbbra is keresnek és vesznek fel szakembereket, elsősorban mérnököket, valamint fém- és gépipari végzettséggel rendelkezőket.

?Az elmúlt hónapokban a korábban nyilvánosan is bejelentett létszámbővítési programban több mint kétszáz új munkavállalót vettünk fel. Ennek köszönhetően az idei évben várhatóan mind a foglalkoztatottság, mind a termelési volumen tekintetében kimagasló évet zár a vállalat? – áll a Hauni válaszában.

Azt írják, a cégnél 5 százalék körüli a fluktuáció. Honlapjuk szerint közel 1400-an dolgoznak a cég pécsi gyárában.

A Hauni honlapja szerint jelenleg összesen tizenegy állást kínál a cég Pécsett, jellemzően IT-szakembereket, ipari folyamatirányításban jártas mérnököket keresnek.


Elsősorban IT-szakembereket, ipari folyamatirányításban jártas mérnököket keresnek


KategóriákMETÁL