Jó hír viszont, hogy Magyarország kormánya rengeteget hirdetett a Mészáros-lapban.

A cikk a hirdetés után folytatódikKét éve vette meg Mészáros Lőrinc Orbán-közeli oligarcha több más megyei napilappal együtt a Dunántúli Naplót. A felcsúti superman emberei irányítják 2016 utolsó negyédévének kezdete óta a Baranya megyei napilapot is kiadó médiacéget. A Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (MATESZ) legfrissebb, harmadik negyedéves adatai szerint azóta példányszámának majdnem 21 százalékát vesztette el a Napló. A felcsutizációt megelőző két évben a csökkenés kevesebb mint 13 százalék volt.

A kormánybarát médiagépezet részeként a Napló a váltást követő első évben 10,53, a másodikban 11,34 százalékos példányszámcsökkenést szenvedett el, a csökkenés üteme tehát fokozódni látszik. Ha ez a tendencia marad, 2022-re 10.000-re eshet a példányszám.

A Dunántúli Naplóból a MATESZ adatai szerint 2018 harmadik negyedéve végén 16.331-et adtak el, 2016 harmadik negyedévében, tehát közvetlenül a váltás előtt 20.590-et.

Az mfor.hu összeállításában a többi vidéki naplilap hasonlóan hervasztó statisztikáit lehet böngészni, a g7.hu pedig arról ír: hatalmas adóssághalom húzza le Mészáros Lőrinc vidéki lapbirodalmát.


KategóriákMETÁL