Egyre dühösebb utasok értesítették arról a Szabad Pécset, hogy ismét káoszba fulladhat a Szombathely-Pécs közti vonatozás. Most egyelőre csak egy mozdony adta fel harcot, így laza kétórás késéssel, kb. 6.5 óra alatt ér majd be a vonat. A legutóbbi káosz esetén ugyanezen a járaton 9 órát vonatozhattak az utasok.

A cikk a hirdetés után folytatódik17.09-21.47, azaz 4 óra 38 perc alatt teszi meg a távot a vonat Szombathely és Pécs közt. Habár nem mindig. Legutóbb, amint arról a Bama.hu hírt adott 9 órás rémálom után szédeleghettek le az utasok a vonatról. Akkor az ok az volt, hogy két mozdony is lerobbant, a harmadik vitte be végül a pécsi állomásra az utasokat az éjszaka közepén.

A mai, pénteki út ennél egyelőre szerencsésebb, habár a káoszt nekünk jelző utasok azért nem így gondolják. Azt mondták lapunknak, hogy igazán dühösek, mert alattuk is feladta egy mozdony. Volt, aki nem volt ilyen jól informált, csak annyit tudott, hogy műszaki hiba, és azzal biztatták őket, hogy még ma be fog futni a vonat, igazából majdnem: 23.45 körül lehet menni a rokonokért a pécsi vasútállomásra.

Mindeközben más, a teljes egészében a MÁV által kezelt vonalakon is lehetnek késések Baranyát érintően is, mivel tudomásunk szerint Keszthelynél gázolt a vonat pénteken késő délután/kora este.

Aki viszont abban reménykedik, hogy vissza kapja a késés miatt egy az egyben az út árát, azt nem tudjuk feltétlenül ezzel biztatni. Még korábban ugyanis az egyik Budapest-Pécs közti IC, ugyancsak többórás késését és a káoszt átélő olvasónk ugyanis elküldte azt a levelet, amellyel értesítik, hogy nem kapja vissza azt a pénzt, amire számított, úgymond vígaszdíjként. Ő ugyani, mint látszik a fenti levélből, egyelőre nem jut hozzá a pénzéhez – igaz, a számára kifizetendő összeg nem éri el az ezer forintot sem, ezért nem kap egy fillért sem egyelőre. Habár gyűjtheti a késés-forintocskákat. A sokkal érdekesebb azonban az, hogy milyen késés után milyen mértékű díjvisszatérítésre jogosultak az utasok. Nem akarunk azzal jönni, hogy aki tudja, hogy vonatozni fog a jövőben viszonylagosan sokat, az a közelmúlt tapasztalatai alapján jobb, ha fejben tartja, mennyi és hogyan jár neki vissza. 

KategóriákMETÁL