A Forbes összesítette a vagyonokat immáron szokásos listáján. A legfrissebb TOP50-ben Csányi Sándor már csak a második leggazdagabb magyar.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz elsőről például azt tudjuk, hogy talán okosabb, mint Zuckerberg. (Aki viszont dollármilliárdokat veszített vagyonából, csak mondjuk.)

Igen, Mészáros Lőrinc az első. Sőt, olyat nőtt, amire még nem volt példa Magyarországon: egy évvel ezelőtti, a 100 milliárd forintot is meghaladó vagyonát meg tudta HÁROMSZOROZNI. Sőt, majdnem megnégyszerezni, miután tavaly 105,7 milliárd forintos vagyona volt, jelenleg pedig vagyonát

381,3 milliárd forintra taksálják

vagyis

381 300 000 000 forintra.

Ami azt jelenti, hogy azzal együtt is, hogy Magyarországon már 300 ezer forint felett van az átlagfizetés (azaz évi 3,6 millió forint), egy ilyen, viszonylagosan jól kereső embernek is, úgy hogy nem költ a fizetéséből, összesen több mint 100 ezer évig kellene élnie és dolgoznia, hogy ennyi pénzt egymásra tudjon rakni.

A világ egyik leghíresebb gazdasági magazinja, a Forbes magyar kiadása az újságosoknál már megvásárolható januári lapszámban részletesen is foglalkozik a ?Mészáros-modellel?. 

Valószínűleg érdemes is, hiszen a volt felcsúti polgármester, aki nemrég önszántából, ingyen elajándékozta számos megyei napilapot is tartalmazó portfólióját öt éve még nem szerepelt a listán. Idén viszont letaszította a trónról az elmúlt három évben első Csányi Sándort. Habár az is igaz, hogy Mészáros Lőrinc tavaly csúcsugró lett, akkor azonban még ?csak? a nyolcadik volt.

Csányi Sándort sem kell azért sem félteni, sem sajnálni, hiszen tavalyi 294,3 milliárdos vagyonát növelni tudta, az idei összesítés szerint 317,2 milliárdos vagyon felett rendelkezik.

Mészáros Lőrinc mesés évének titka a lap szerint az, hogy portfóliójának legnagyobb és legerősebb cégeit/tulajdonrészeit apportálta a többségi tulajdonában álló Opus Global nevű tőzsdei befektetési holdingcégbe, amiért megfelelő mennyiségű Opus-részvénye járt neki.

Az első tíz helyezettből kilenc üzletember növelni tudta az idén a vagyonát, kivételt csak a műtrágyakirály, Bige László jelent, aki úgy tűnik mindezeken túl még a hatalom szemében is szálka lett, cégei működését mind a rendőrség, mind a versenyhivatal vizsgálja.

A részletes lista a januári számban, még több infó a Forbes oldalán olvasható.

KategóriákMETÁL