Ellenzéki frakciók parlamenti obstrukciót terveznek a munkaidőkeret emeléséről szóló fideszes törvényjavaslat miatt. Pécsett ma délután kettőtől félpályás útlezárással tiltakoznak szakszervezetek a “rabszolgatörvény” ellen.

A cikk a hirdetés után folytatódikTóth Bertalan, az MSZP pécsi illetőségű elnöke, Pécs korábbi alpolgármestere, frakcióvezető hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón közölte, az Országgyűlés hétfőn kezdődő ülésének napirendjéhez – “közérdekből, kiemelten nemzetstratégiai célból” – 2800 módosító indítványt nyújtanak be ellenzékiek közösen, amelyekről külön-külön kell majd szavaznia a parlamentnek – számolt be az eseményről az MTI.
    Azt szeretnék elérni – mondta -, hogy ne fogadják el a napirendet, amelyen szerepel a “rabszolgatörvény”, azaz a munka törvénykönyve módosítására vonatkozó kormánypárti javaslat. 
    Tanulják meg a fideszes képviselők, milyen az, amikor túlórázni kell – hangoztatta.

Orbán Viktor keményen dolgozik


    Értékelése szerint a Fidesz egy olyan jogszabályt akar elfogadtatni a parlamenttel, amely a magyar dolgozókat teljes mértékben kiszolgáltatottá teszi a munkaadóknak. Titkos paktumot köthetett a kormány a multikkal, a külföldi tőkével, és ezért a magyar dolgozóknak hetente plusz egy napot kell dolgozniuk – tette hozzá az MTI szerint.

Más vidéki városok után ma Pécsett tartanak félpályás útlezárást a szakszervezetek, akikhez ma a Baranya Megyei Liga Szakszervezet is csatlakozott. A nyugati elkerülő úton lassítják a forgalmat délután 2 és 3 között. A helyszínről tudósítjuk az eseményt. 

Forrás: MTI

Fotó forrása: Youtube – Orbán Viktor egy kovácsműhelyben

KategóriákMETÁL