A rabszolgatörvény-ellenes pécsi tüntetésről, a Dunántúli Napló székházának tojással való megdobálásáról és egy újságíró állítólagos halálos megfenyegetéséséről írnak.

A cikk a hirdetés után folytatódikAzért írtuk a közlemény szót idézőjelbe, mert azt nem küldték el minden újságnak, a Szabad Pécsnek sem. Egy rendes közleményt pedig elküldenek. Mi a Bamán szúrtuk ki.

És úgy döntöttünk, lehozzuk, szó szerint közöljük, mintha rendes közlemény lenne, hiszen fontos, sokakat érintő és érdeklő ügyről adták ki, és a jelenleg az országot és Pécset is irányító, nagyobbik kormánypárt helyi elnöksége írta alá.

Mint egy korábbi cikkünkben véleményként leírtuk, a Szabad Pécs szerint az erőszak nem elfogadható megoldás. És azt is fontosnak tartottuk megjegyezni, hogy a tojásdobálás nem ember ellen irányult, nem sérült meg senki, sőt kifejezetten felhívták az akció előtt a tüntetők figyelmét arra, hogy senki ne bántsanak, csak a véleményüket szeretnék kifejezni, ami egyébként a tojásdobálás mellett különféle skandálásokban nyilvánult még meg.

Azt követően adtak hírt arról mások, hogy egy, a Pécsmánál dolgozó cikkírót állítólag egy tüntető, talán e-mailen, vagy másféle írásos üzenetben életveszélyesen megfenyegetett.

Természetesen ezt elítéljük!

De az önkormányzati lapnál írnak őket ért több, valós vagy vélt állítólagos fenyegetésről is. 

Figyelem, az alábbi Fidesz-közleményben szerepel a Financial Times által épp a napokban Év emberének megválasztott Soros György neve is. Szóval csak erős idegzetűeknek ajánljuk az elolvasását.

?A fővárost felforgató, Pécsett is számos balhét kreáló rendbontók tevékenységét az ellenzék cinkosan segíti azzal, hogy tétlenül és szótlanul elnézi a Soros Györgyhöz hű tüntetők tevékenységét. A Fidesz Pécsi Elnöksége elítél minden agresszív cselekedetet és verbális támadást, arra szólít fel minden ellenzéki szereplőt, határolódjanak el azoktól, akik dolgozó embereket és azok családjait fenyegetik, megfélemlítik.

Értetlenül és megdöbbenéssel tapasztalta a Fidesz Pécsi Elnöksége, hogy a mélyből fakadó gyűlölet milyen agresszív reakciókat vált ki egyes emberekből.

Előbb Pécsett a megyei napilap irodájánál tűntek fel, s dobálták meg a szerkesztőség bejáratát feltehetőleg Soros Györgyhöz és köreihez hű agresszív tüntetők, majd más kormányellenes szereplők egy helyi hírportál és hetilap szerkesztőségének munkatársait fenyegették meg családtagjaik kiirtásával.

A magunk részéről – több tízezer pécsi polgárral egyetértésben – minden agresszív vagy arra bátorító cselekedetet, azt segítő magatartást elítélünk. A tolerancia felkent bajnokaiként tetszelgő személyek támogató jellegű megnyilvánulásai és az ellenzéki oldal szereplőinek cinkos hallgatása szítja az agresszív indulatokat Baranyában.

Határozottan felszólítjuk, hogy hagyjanak fel némaságukkal mindazon Soroshoz hű politikai szereplők, mindazok a propagandisták, akik az agresszió bármely megnyilvánulásához asszisztálnak, vagy akár csak mindezeket a tevékenységeket szótlan cinkosságukkal támogatják!?

2018. adventjében (sic!) A Pécsi Fidesz Elnöksége?

KategóriákMETÁL