Nem csökken a feszültség a somogyi iskolaügyben. Páva Péter levélben kioktatott egy szülőt, aki nem hagyta magát.

A cikk a hirdetés után folytatódikParádés fejezettel folytatódott a pécs-somogyi Vadgesztenye iskola hosszú hónapok óta húzódó igazgatóválasztásának konfliktusokkal terhelt története. A témáról itt, itt és itt írtunk részletesen, sőt, még jegyzetünk is van róla.

Páva Péter tankerületi igazgató levélben hívta meg a szülőket jövő hétfőre egyeztető fórumra. A levelet, ami formailag egy hivatalos, pecsétes meghívó, némileg szokatlan módon 14. életévüket be nem töltött kis postások, azaz az iskola tanulói kézbesítették szüleiknek. Ugyan azt is nehezményezik az érintettek, hogy ezt a fórumot nem hónapokkal ezelőtt szervezték meg, de kicsit jobban a levél első felét, ami az egyik szülőt, a szülői munkaközösség vezetőjét döngöli földbe. Páva Péter azt írja a levélben, hogy ?tudomásukra jutott?, a szülők Facebook-csoportjában az említett szülő leírta, miről beszélgetett vele és a tankerület másik vezetőjével néhány nappal ezelőtt, és ez szerinte nem ?megfelelő? és nem etikus.

Zárt Facebook-csoportról van szó egyébként, ez azt jelenti – már ha el kell ezt magyarázni még valakinek egyáltalán -, hogy az ott megjelenő tartalmakat csak azok láthatják, akik a csoport tagjai.

A földbe döngölt szülő, Kovács Balázs szerint vannak más bajok is Páva Péter levelével. A sajtónak, a szülőknek és Pávának írt nyílt válaszlevelében többek között így ír:

Együttérzéssel tájékoztatjuk a kedves szülőket és a külvilágot a következőkről. Tudomásunkra jutott, hogy a Pécsi Tankerületben Páva Péter tankerületi igazgató a közte, és Király Istvánné szakmai igazgatóhelyettes, és Kovács Balázs a Szülői Munkaközösség elnöke között 2018. december 4. napján elhangzott beszélgetésről a szülők belső fórumáról gyanús körülmények között kiszivárgott jegyzetet nem etikus módon elolvasta, pozíciójához nem megfelelő módon megsértődött, és több hónapos késéssel kommunikációt kezdeményez a szülőkkel, melyről az értesítést egy hasonlóan felesleges bevezetővel együtt az iskola tanulóival kézbesítteti.

Az alábbiakban olvasható mindkét levél teljes terjedelmében.

Fotó: Szülők által szervezett figyelemfelhívó gyertyagyújtás a Vadgesztenye iskolához vezető lépcsősoron


KategóriákMETÁL