Többen már azzal keresték meg dr. Váczi Istvánt, hogy induljon Komló város polgármesteri tisztéért, független jelöltként a vélhetően újrázni kívánó fideszes Polics Józseffel szemben.

A cikk a hirdetés után folytatódikErről is írt a volt rendőrkapitány személyes üzenetében a Facebookon. De azt is írta, hogy amíg a saját dolgait nem teszi rendbe, addig nem vállalhat felelősséget egy egész városért.

A fő hír azonban most az, ami miatt meg is írta a bejegyzését, hogy az országos visszhangot kiváltó leváltás után számára felajánlott tiszti állást (pécsi szolgálati hellyel) nem fogadta el. Így több, mint 25 év után leszerel a rendőrségtől. Dr. Váczi István, mint megírtuk, majdnem 13 évig volt a Komlói Rendőrkapitányság vezetője, egy szakmailag kifejezetten jól működő kapitányságé, majd hirtelen, indoklás nélkül leváltotta a Dakos József helyére érkező új mb. baranyai rendőr-főkapitány. Mint azt a Szabad Pécs megírta, találgatások is elindultak a váratlan leváltás miatt, egyesek szerint az lehetett a baj, hogy egy komlói darts-klub tagja, volt vezetőjeként pályáztak és nyertek egy, olyan pécsi alpítványtól támogatást (egyébként egy korábbi drogmegelőzési program folytatására), amely pénzt a pécsi alapítvány, az Emberség Erejével a Soros Györgyhöz köthető nemzetközi alapítványi támogatásból (Nyílt Társadalom) kapta.

Váczi István erről is ír búcsújában,

?Bár sok az ezzel kapcsolatos találgatás, de a felmentés részleteiről és a lehetséges kiváltó okokról a rendőrséget érintő szabályozások miatt sajnos nincs jogosultságom nyilatkozni. “

Mint írta, több mint 25 éve, 1993. november 16. óta rendőr, 2006. június 1. óta, azaz 12,5 éve volt a Komlói Rendőrkapitányság vezetője. Hivatását igyekezett tisztességgel, pártatlanul és a jogszabályok szerint ellátni. A kapitányi beosztást hatalmas megtiszteltetésként és felelősségként élte meg. A megyei főkapitány további szolgálat céljára felajánlott számára a Pécsi Rendőrkapitányság egyik kiemelt főnyomozói helyet.

?Élve a törvényben biztosított 5 nap gondolkodási időmmel, tegnap hivatalosan is úgy nyilatkoztam, hogy ezt a szolgálati beosztást nem fogadom el. Ezért a február 1-vel induló felmentési időt követően szeptember 30-al megszűnik a szolgálati jogviszonyom, azaz le fogok szerelni a rendőrségtől.”Ír arról is, hogy az új kapitányságvezetővel végrehajtották a munkakörrel kapcsolatos hivatalos átadás-átvételt, akinek ezúton is sok sikert kíván. Ésm megköszönte jelenlegi és korábi kollégái munkáját és segítségét is, ahogyan a partnerek együttműködését. Valamint a felmentésével kapcsolatos megkereséseket, biztató üzeneteket, hívásokat!

KategóriákMETÁL