HIVATALOS!!! Hoppál Péter nyerte a Túlbuzgó Fidesz-apparatcsikok Szpartakiádját.

A cikk a hirdetés után folytatódikHoppál Péter pécsi országgyűlési képviselő nemcsak Pécs vagy Baranya, hanem talán az ország legeminensebb fideszes politikusa minden hadszíntéren, nem kivétel ez alól a Facebook sem. Mindig tudja, mi az a központi üzenet, amit meg kell osztania több ezer követőjével a közösségi oldalon, és gyakran szórakoztató saját kommentekkel látja el posztjait. Ez történt tegnap is, viszont most nemcsak gyors és precíz volt, de a maximumot hozta ki a helyzetből, sőt, talán még annál is többet.

A propagandakiadvánnyá züllesztett Origo egy cikkét osztotta meg, aminek az a címe, hogy “Nem lehet mától anyának és apának hívni a szülőket Franciaországban”. Ugyan a cikkből később kiderül, hogy csak az iskolákban és csak hivatalos iratokon szerepel a gyereket nevelő homoszexuális párokra való tekintettel a szülő1 és szülő2 megnevezés, de erre Hoppál nem hívja fel a figyelmet, hiszen itt a kiváló alkalom a buzisimogató macronista franciák, és – figyelem, mert itt jön az igazi innováció – Brüsszel gyapálására.

Itt van egyébként egy jó példa arra, hogy meg lehet ezt a hírt írni normálisan és objektíven is, az olvasók átverése nélkül. A Hoppál posztja alatti kommentekből egyértelműen kiderül, hogy sokan egyszerűen úgy értették: be lett tiltva az apa és az anya megnevezés Franciaországban. Nem csoda, hiszen az Origo-cikk Facebookon is megjelenő címéből, és Hoppál szövegéből erre lehet következtetni.

“Mától Franciaországban nem nevezhetik apának és anyának a szülőket”

– írja dr. Hoppál.

Na, de nem áll meg itt a propagandaszpartakiád eltökélt résztvevője, hanem rátesz egy akkora lapáttal az eredeti üzenetre, hogy az Európai Parlament fala adja a másikat.

Azt írja:

“Magyarország nem kér a brüsszeli bürokraták társadalmi aberrációiból.”

Ha ebbe a szövegbe valaki berakna egy röhögő emotikont, rögtön fantasztikus propagandaparódiává válna, de hát nincs ilyen benne, szóval a képviselő úr nyilván komolyan gondolja, amit ír. Ne kössünk bele olyan apróságokba, hogy “Brüsszelnek” – akármit is ért ezen a fideszes propaganda – semmi köze a francia törvényhozáshoz, és ne akadjunk fel azon sem, hogy Hoppál egy ilyen tematikájú hír kapcsán használja az aberráció szót, ami még akkor is erősen szélsőjobbos tempó, ha óvatosan elé teszi a “társadalmi” jelzőt. Élvezzük inkább az utolsó mondatot, ami felteszi a koronát a Száguldó Karnagy teljesítményére:

“Állítsuk meg Brüsszelt az EP választásokon!!!”

Ez igen: egy propagandisztikus módszerekkel megírt macronozó hírből eljutni egy, az európai választásra mozgósító üzenetig, ilyet csak a legnagyobbak tudnak. Gratulálunk és társadalmi aberrációtól mentes hétvégét kívánunk a képviselő úrnak!

KategóriákMETÁL