Nem állítjuk, hogy eldőlt, Vári lesz a Fidesz pécsi polgármesterjelöltje, de Nyitrai Zsolt mondata akár azt is jelentheti, hogy elkezdődött a kampány.

A cikk a hirdetés után folytatódikLett volna kérdésünk a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszeterelnöki megbízotthoz, de a Szabad Pécs nem kapott meghívót Nyitrai Zsolt mai pécsi sajtótájékoztatójára. A politikus itt beszámolt arról a pár nappal ezelőtti sajtóhírről, hogy az önkormányzat tulajdonában álló Pécsi Sport Nonprofit Zrt. 890 millió forintos rendkívüli támogatást kapott a kormányzattól. A Szabad Pécs úgy tudja, azért segítettek Orbánék, mert a rossz anyagi helyzetben lévő önkormányzat ezt nem tudta volna megtenni. Más kérdés, írtuk, hogy talán politikai megfontolások is vannak a támogatás mögött. Információink szerint az összeget működési költségekre fordítják.

Az MTI tudósításában ez áll: “Nyitrai Zsolt ismertetése szerint Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott sikeres és eredményes tárgyalása során azt kérte, hogy a pécsi sport és sportélet kapjon még nagyobb figyelmet, elismerést és anyagi támogatást. Pécsen szép eredményekkel és országosan is kiemelkedő példaértékű munkával találkozhatunk – hangoztatta a politikus, aki kitért arra is, hogy ezt a csaknem egymilliárd forintot pécsiek egyértelműen Vári Attilának köszönhetik.”

Meglepő kijelentés ez ebben a helyzetben. Szoktak ilyet mondani politikusok, ha velük azonos színekben politizáló polgármesterek, képviselő-jelöltek reputációját akarják erősíteni vagy kampányát segíteni. Vári azonban jelenleg nem politikus, hanem cégvezető. Persze lehet, hogy simán a mostani, a Fideszen belül is bukottként kezelt városvezetéstől való távolságtartást volt hivatott hangsúlyozni ez a mondat és a végén nem Várit indítja a Fidesz Pécsett a polgámesteri székért, de az is lehet, hogy egy nem hivatalos kampánynyitó mondatot hallottak azok az újságírók propagandisták, akik meghívást kaptak a Nyitrai féle sajtótájékoztatóra.

KategóriákMETÁL