A PÉTÁV-nak 32 milliós kölcsönnel kellett kisegítenie a napokban a Vári Attila-vezette PSN Zrt.-t.

A cikk a hirdetés után folytatódikMinimum átmeneti finanszírozási/likviditási gondjai lehetnek az önkormányzati tulajdonban lévő Pécsi Sport Nonprofit Zrt-nek , ha egy másik városi cégnek, a Pétávnak kell a segítségére sietnie. Márpedig február 12-én ez történt.

A közgyűlés csütörtökön a lejárt határidejű határozatokkal együtt (“becsempészve” sok minden más közé), utolsó napirendi pontként, tárgyalás nélkül szavazta meg a két önkormányzati cég közt létrejött szerződést. Páva Zsolt polgármester az előterjesztésben azt írja, hogy a cég likviditásának megőrzése érdekében van szükség az ügyletre. A szerződésben az szerepel, hogy a kölcsönvevő, azaz a PSN működésének biztosítása céljából utal át 32 millió forintot a Pétáv a sportcégnek, amit az az év végéig köteles visszafizetni.

Megírtuk, a kormány nemrég arról döntött, hogy 890 millióval támogatja az amúgy önkormányzati finanszírozású PSN Zrt. működését. A pénz nagyobb részét bérekre, kisebb részét dologi kiadásokra fordíthatják.

Hogy erre a 32 milliós kölcsönre miért volt most szükség, azt egyelőre csak találgatni lehet. Talán csak később érkezik meg a rendkívüli kormányzati támogatás, viszont vannak olyan kifizetési kötelezettségek, amelyek nem várhatnak addig. Kérdéseinket eljuttattuk a PSN Zrt.-nek, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Fotó: Vári Attila, Fotó forrása: Pecsimecsekfc Youtube

KategóriákMETÁL