Így csak a jármű (és az oszlop) sérült, máskülönben a négysávos főútra gurult volna ki a helyi járatban közlekedő csuklós busz, értesült a hírről a Szabad Pécs.

A cikk a hirdetés után folytatódikOlvasói fotót kapott lapunk kommentárral a kedden este kilenc óra körül, a az egyik pécsi buszvégállomáson történt esetről. Jól látható a fotón, hogy egy csuklós Mercedes-buszról van szó, amely egy vasoszlopnak hajtott. Nem hivatalos értesülésünk, hogy a buszban nemn ült senki, az már le volt parkolva, így feltehetően nem húzták be a kéziféket és/vagy nem tették sebességbe a járművet, avagy (ha ezek ellenére gurult el a jármű) műszaki hiba következtében történt a sérülés nélküli baleset.

A Google StreetView-n előkerestük az uránvárosi buszvégállomáson azt a helyszínt, ahol az eset történt, és azon látható, és könnyen belátható, hogy még az esti időpont ellenére is nagyon könnyen tragédia is történhetett volna, ha nincs az oszlop a busz útjában, hiszen akkor Pécs egyik legforgalmasabb útszakaszára, a 6-os út egyik pécsi belvárosi négysávos szakaszára gurult volna ki.

Frissítés 1. szerda, 8.55h

Közben több olvasónk is jelezte, hogy az idokep.hu egyik webkamerája rögzítette az eseményeket. Összevágtuk és kinagyítottuk a kérdéses perceket.

A Tüke Busznak kérdéseket küldtünk az esettel kapcsolatban, ha válaszolnak, akkor frissítjük a cikket.

Frissítés 2. szerda, 10.35h

Válaszolt megkeresésünkre a Tüke Busz. Azt írták, idézzük:

?A balesettel kapcsolatban a Tüke Busz Zrt. vizsgálatot indított. A vizsgálat lezarasat követően tudunk tájékoztatás adni a baleset konkrét okáról, körülményeiről”.

KategóriákMETÁL