Felfüggesztett börtönre ítélte jogerősen az egykori pécsi női kosárlabdacsapatot működtető cég volt vezetőjét hétfőn a Pécsi Ítélőtábla. Négy társával együtt azért kellett bíróság elé állnia, mert az ügyészség szerint több mint 80 millió forint adóhiányt okozott a költségvetésnek.

A cikk a hirdetés után folytatódikA táblabíróság MTI-hez eljuttatott közleményéből kiderült, hogy a Pécsi Törvényszék tavaly júliusi határozatát helybenhagyva az elsőrendű vádlottat két év – négy évre felfüggesztett – börtönre ítélték folytatólagosan elkövetett adócsalás, számvitel rendjének megsértése, valamint magánokirat-hamisítás miatt.

A másodrendű vádlott felfüggesztett börtönt, a harmadrendű vádlott felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést, a negyedrendű vádlott pénzbüntetést kapott. Az ötödrendű vádlott pénzbüntetését három év próbára bocsátásra változtatták.

A vádirat szerint 2007 decemberében a Pécsi Női Kosárlabda Kft. akkori ügyvezetője a cég nevében marketingtevékenységre szóló megbízási keretszerződést kötött a kft. működtetésében, gazdasági döntéseinek meghozatalában szerepet vállaló társa cégével. A cél az ügyészség szerint az volt, hogy a kft. által fizetendő adót, járulékot jogosulatlanul csökkentsék.

A másodrendű vádlott cége 400 millió forintot kapott a Pécsi Női Kosárlabda Kft.-től, de a szerződésben vállalt munkát nem végezte el, és minderről valótlan tartalmú számlákat állított ki. Az ügyészség őket és három, velük együttműködő társukat – szerepüktől függően – adócsalással, a számvitel rendjének megsértésével, valamint magánokirat-hamisítással vádolta.

Illusztráció: Pixabay.com

AZ MTI 2019. március 11-én 18 óra 06 perckor pontosította a korábban kiadott hírt, a változtatásokat mi is átvettük és módosítottuk a cikket.

KategóriákMETÁL