Pécs független polgármester-jelöltje, aki mellé már több párt és szervezet is beállt támogatóként 12 pontot is hirdet, 12 vállalást tesz Pécs érdekében.

A cikk a hirdetés után folytatódikPéterffy Attila a tavaszi hadjáratról és a 12 pontról a nemzeti ünnepen, pénteken délelőtt beszélt kizárólag független és szabad médiumok képviselőinek szóló beszélgetésen Pécsett. A “tavaszi hadjáratot” még ma, március 15-én, Facebook-oldalán jelenti majd be.

A pécsi polgármester-jelölt azt is elárulta, hogy az első pont, az első vállalása a Pécs közelébe, Boda térségébe tervezett atomtemetőről szól majd. Mégpedig arról, hogy amennyiben az ősszel ő lesz Pécs polgármestere, akkor minden erejével azon lesz, és el fogja érni, hogy ne épülhessen Pécs közelébe atomtemető. Az ugyanis mindenképpen kockázatot jelent, és a pécsieknek kiemelten fontos ügy ennek az elérése.

Mint mondta, a mai napon csak az első pontot hirdeti meg, ám hetente bejelent egy-egy újabb pontot. Így tehát a mostanival együtt tizenkét héten át mutatja be a vállalásait. Érdeklődésünkre elmondta, hogy az atomtemető egy kiemelt, hangsúlyos és egyben szimbolikus ügy is, emiatt választották ezt első pontnak. Amiatt azonban valamelyest különbözik a következő 11 ponttól, 11 vállalástól, hogy valószínűleg minden más pontot sokkal hamarabb fog tudni teljesíteni. Olyan vállalásokat igyekszik ugyanis tenni, amelyek nagyon fontosak Pécs életében, előrébb tudnak lépni, ugyanakkor felelősséggel vállalni tudja azok belátható időn belüli megvalósítását, nem kíván ugyanis olyan pontot meghirdetni, amelyet nem tud teljesíteni.

Péterffy Attila azt is elmondta, hogy polgármesteri programja természetesen sokkal több területet lefed majd, mint a ?tavaszi hadjáratban? meghirdetett intézkedési/vállalási terv. A program írása jelenleg is tart, minden területen szakértőkkel egyeztetnek, az ő bevonásukkal készülnek javaslataik egy-egy nagyobb területre vagy témára.

KategóriákMETÁL