Két új pécsi kerékpárútról is dönthet a pécsi közgyűlés csütörtökön.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz egyik a Zsolnay-negyedet a Budai vámmal köti majd össze, ha sikerül elkezdeni a kivitelezést. Ez a projekt most úgy áll, hogy megvolt a közbeszerzés, van rá bő 180 millió forint, de a legalacsonyabb árajánlat majdnem 200 milliós, úgyhogy össze kell hozzá kapargatni a hiányzó pénzt. Az önkormányzatnál azt találták ki, hogy részben a projekt ezek szerint okosan elkülönített tartalékából, részben az Árpád gimnázium felújítására rendelkezésre álló, de el nem költött EIB-hitelkeretből csoportosítják át a szükséges több mint 18 milliót.

A bringaút egyébként a Zsolnay Vilmos úttól (6-os) északra fut végig, nem metszve a forgalmas útszakaszt sehol. Az útvonal: Felsővámház utca – Zsolnay Negyed (északi bejárat) – Mathiasz János utca – Diósi út – Puskin tér – Zsolnay Vilmos út.

A Kertváros-belváros bringaút kivitelezésére még csak most fogják kiírni a közbeszerzést, ha a közgyűlés rábólint a tervre. Erre bruttó 265 millió forint áll rendelkezésre, de mivel a közgyűlési dokumentum szerint a közbeszerzési eljárást feltételesen folytatják le, valószínűleg magasabb a becsült értéke a munkának, mint amennyi pénz van rá.

Mindkét beruházásra az Európai Unió adja a pénzt, mint szinte minden közpénzből megvalósuló fejlesztésre Pécsett.

Illusztráció: Pixabay.com

KategóriákMETÁL