A Pécs-Baranya Kereskedelmi és Iparkamara vasárnap óta dolgozik a járvánnyal kapcsolatos vállalkozásokat segítő intézkedések, javaslatok, intézkedési tervek összegyűjtésén, kidolgozásán.

A cikk a hirdetés után folytatódikMindezt a pbkik.hu/koronavirus oldalon összefoglalva található meg. A cégeket érintő fontos és szükséges információkat folyamatosan frissítik.

Közben a nemzeti kamara az Innovációs és Technológiai Minisztériummal (ITM) kérdőíves felmérést indított el a kárenyhítés témájában.

Emellett a helyi kamara is várja az érintett ágazatok és vállalkozások véleményét a pbkik@pbkik.hu címre.

A héten széleskörű adat- és információbekérés indult el. A turisztikai szektor problémái már most óriásiak. Az infokommunikációs szektorban a home office és erre történő felkészülés a következő lépés. Az alapanyagfüggő ipari szektor nehézségei is már jól láthatóak.

A kamara tájékoztatása szerint a kollégáik egyeztetnek megyei vállalkozásokkal a maszk- és fertőtlenítőgyártás, -beszerzés témában. Igyekeznek a megfelelő kapacitások megszervezését segíteni.

A vállalkozásokkal közösen készítik el jövő hét végéig azt a javaslatcsomagot, amelyet a kormány a nemzeti kamarától megkap.
Ebben járulékcsökkentéstől a munkaidőkeretek új megállapításán át sok pénzügyi, adózási és szakmai javaslat is szerepelni fog.

Címkék:
KategóriákMETÁL