Elkezdődött szerdán a Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt. idősebb Dárdai Pál nevét viselő utánpótlás labdarúgó-akadémiájának kivitelezése.

A cikk a hirdetés után folytatódikA sajtótájékoztatón, amire a Szabad Pécs nem kapott meghívót, Vári Attila, a PSN vezérigazgatója a bruttó 3 milliárd forintos kormányzati forrásból megvalósuló fejlesztést méltatva és a támogatást megköszönve azt mondta: a PMFC egy országos szinten kiemelkedő utánpótlás és felnőtt klub – áll az MTI tudósításában. A regionális utánpótlás központban naponta mintegy 300 igazolt versenyzőt képeznek – tette hozzá Vári. (A közbeszerzést bruttó 2,3 milliárdos ajánlattal nyerték el, rejtély, hogyan lett ebből az MTI tudósításában 3 milliárd, lehet, hogy csak egy elírásról van szó.)

Hogy a felnőtt pécsi futball miért lenne kiemelkedő, azt nem indokolta. A csapat jelenleg közel van a kiesőzónához a harmadosztályban, és tavasszal eddig rendkívül vérszegény játékot produkál, ha így folytatja, kiesési gondjai is lehetnek. Minden jel arra mutat, hogy kormányzati (orbánzati) szinten sem nagyon számolnak a felnőtt pécsi focival, alig van olyan komoly futballmúlttal rendelkező nagyváros, ahol ne állna vagy ne épülne új stadion, a PMFC-vel kapcsolatban meg nagyjából annyi a terv, hogy egy darabig még maradnak az egyetemnek odaígért, lepukkant uránvárosi stadionban, később pedig esetleg játszhatják majd meccseiket a megújuló PVSK-sporttelepen.

A kovácstelepi sportkomplexumban műfüves fedett munkacsarnokot, füves és műfüves edzőpályákat alakítanak ki. A PSN-nek az MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a több mint 2300 négyzetméteres központi épületben kapnak helyet a csapatöltözők, a masszázs- és orvosi szobák, edzői és bírói öltözők, a hozzá tartozó vizes helyiségekkel. Az épület földszintjén klubterem és büfé lesz, az emeletén az irodák és öltözők mellett pedig készül egy 300 négyzetméteres bemelegítő-terem is, valamint tíz, egyenként tíz négyzetméteres különterem. Tizennyolc személyautó és három csapatbusz számára alakítanak ki parkolóhelyet.

A beruházás a tervek szerint 2020. június végére készül el.

A beruházásról többször is írtunk az elmúlt hónapokban, többek között a közbeszerzés győztesének kihirdetése előtt megírtuk, hogy egy Bánki Erikhez fideszes képviselőhöz is kötődő cég, a hatalmas helyi NER-kedvenc B Build & Trade Kft. nyerte el a kivitelezést – bár ezt az állami hírügynökség tudósítása nem meglepő módon egyáltalán nem említi.

Közben csodálatos fotógaléria ütötte fel e fejét a PMFC Facebbok-oldalán, íme!

Birodalmi rombolók – Balról jobbra csökkenő sorrendben: Vári Attila (PSN), Páva Zsolt (Pécs) , Benik Balázs (B Build and Trade Kft.)
A napszemüveg mindenkinek jól áll – Benik Balázs tulajdonos-cégvezető, dr. Nagyné Márton Sarolta projektvezető, Vári Attila vezérigazgató
A főszereplők a sajtó (kivéve Szabad Pécs) képviselői előtt. Bónusz zsebre dugott kéz (hideg volt)
Címkék:
KategóriákMETÁL