Már, ami a honlapját illeti, ugyanis a vizsgált 15 kritérium alapján mindegyiknek megfelelt a G7 cikke szerint.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Korrupciókutató Központ Budapest (CRCB) – a Budapest Intézettel közös kutatásában – 15 szempont alapján összeállított, az átláthatóságot és az információgazdagságot mérő indexe szinte nem változott 2015 óta, igaz 2013-hoz képest látszik némi előrelépés. Annyi pozitívum mégis elmondható, hogy a legújabb eredmények szerint már van néhány olyan város (Pécs és Kaposvár), amelyek minden kritériumnak meg tudtak felelni, míg a korábbi években erre nem volt példa.

A kutatás eredményei szerint azonban még mindig vannak olyan magyar városok, ahol a transzparens internetes megjelenés egyetlen feltétele sem teljesül.

A Szabad Pécs megjegyzése:

A kutatásban vizsgált szempontok egyike a keresőmotor megléte volt, ami Pécs város honlapjának esetében tény, azonban a gyakorlati tapasztalataink a Google beépített motorjával vegyesek. Sokszor többet érünk egy domainen belül futtatott speciális kereséssel, mint a honlapba ágyazott megoldással.

Egy másik vizsgált szempont kapcsán is vannak aggályaink, igaz, hogy Pécs weboldalán is megtalálható a következő gazdasági bizottsági ülés napirendje, azonban akad arra is példa, hogy a közgyűlésen tárgyalt napirendi pontok nagyon későn kerülnek fel. (Volt ilyen tapasztalatunk pl. lejárt idejű határozatok, átruházott hatáskörben hozott döntések címen, egyben tárgyalt csomagokkal.) Az ellenzéki képviselők is számtalanszor panaszkodtak, hogy nem kapják meg időben a tervezeteket, így elolvasni, pláne véleményezni már nincs is idejük.

KategóriákMETÁL