Három plakáton foglalta össze a Jobbik, amit a fideszes médiáról ma tudni érdemes.

A cikk a hirdetés után folytatódikGyimesi Gábor és Fogarasi Gábor a pécsi Jobbik önkormányzati képviselői sajtótájékoztatón mutatták be azt a három vándorplakátot, ami egy napra Pécsre érkezett. A képviselők – és a plakátok – arra emlékeztettek, hogy hogyan működik ma a kormányközeli média. Fogarasi Gábor az igazság falaként mutatta be az installációt, ami a fideszes újságok helyreigazításait sorolja. Természetesen nem mind a 200-at, amit Jobbikos politikusok jogerősen nyertek meg az elmúlt években, de néhány fontosat. “Olyan álhírek helyreigazításai ezek, amik sajnos nem kaptak akkora nyilvánosságot, mint a kormánymédia hazugságai” – mondta Fogarasi.

Gyimesi (b), Fogarasi (j)

Gyimesi Gábor, a Jobbik pécsi elnöke szerint fontos lenne a tudatos hírfogyasztás. Azt pedig elgondolkodtatónak nevezte, hogy a kétharmad birtokában, egy demokratikus módszerekkel nehezen kikezdhető rendszert felépítve is ilyenekre vetemedik a hatalom. “Azért van ez a hazugságáradat, mert félnek. Attól félnek, hogy az emberek egyszer felébrednek és észreveszik az igazságot. Ebben segítenek ezek a plakátok” – mondta jobbikos képviselő, aki szerint ennek felébredésnek a pillanata 2022-ben végleg el fog jönni.

A Szabad Pécs helyi médiára vonatkozó kérdésére Fogarasi Gábor azt mondta, hogy az önkormányzati Pécsi Híreket a legtöbb pécsi csak krumplipucolásra használja. “Legyünk őszinték, ha ezeket a kritikákat a PécsMa és a Pécsi Hírek irányába megfogalmazom, akkor azt is hozzá kell tenni, hogy a másik irányban sem mindig korrekten bánnak velünk. Vagy úgy is mondhatnám, hogy nem minden egyes, számunkra fontos momentumot lehoztak volna. Mindenesetre, nagyon erős, ami Pécsett közpénzekből zajlik” – tette hozzá.

Gyimesi Gábor szerint helyben azért nincsenek perek, mert ügyesen dolgozik pl. a PécsMa.hu, mindig hozzátesz olyan csúsztatásokat, amik egyáltalán nem is tartoznak egy-egy esemény tárgyához. Ezekért nem fognak pereket indítani. “Az elsődleges céljuk az elhallgatás, de ha ezt nem lehet, akkor mindig hozzátesznek valamit. Az igazán az a dühítő, hogy mindez közpénzből zajlik” – mondta a képviselő.

A plakátok csak egy napig láthatóak a Ferencesek utcájában, az elkövetkező időszakban további városokban állítják ki őket.

KategóriákMETÁL