A Szigetvári Emberekért Egyesület szervezett demonstrációt péntek délután, mert szerintük tarthatatlan állapotokat okoz az áthaladó forgalom a városban.

A cikk a hirdetés után folytatódikRendkívül súlyos terhelésnek teszi ki a 6-os út Szigetváron áthaladó szakasza a települést: naponta 15-20 ezer jármű halad át rajta, amiből nagyon sok a teherszállító. A zaj- és légszennyezés mellett a helyi közlekedésre is bénító hatása van a forgalomnak, de az utak állapotának romlása is sokkal gyorsabb, és épületkárok is keletkeznek.

A megoldást – legalább részben – az egyelőre csak papíron létező M60-as jelenthetné, ami Szigetvár szempontjából elkerülőként szolgálna. A tervek és engedélyek már megvannak, mégsem történik semmi, sőt a kormány által nemrég frissített infrastrukturális fejlesztéseket soroló listán nincs is rajta.

A demonstráció előtt a Szigetvári Emberekért Egyesület alelnöke, Varga Zoltán alpolgármester sajtótájékoztatót tartott.

A Pécsi Stop tegnap arról írt, hogy Nagy Csaba ugyan elismeri a problémát, a lakosok jogos igényét, de egyenesen képmutatónak nevezte a tüntetést. A térség országgyűlési képviselője Facebookon is olvasható levele szerint a megoldás a

minden eddiginél közelebb van

hiszen az M60-as út folytatása a megyeszékhely és Barcs között már környezetvédelmi engedéllyel és elfogadott megvalósíthatósági tanulmánnyal, nyomvonallal rendelkezik”. Ami kicsit olyan állítás, mint azt mondani, hogy már sosem leszel olyan fiatal, mint ma. Az engedélyek, tanulmányok a kapcsolódó közbeszerzési hirdetmény szerint elvileg már 2018. januárjában elkészültek, azaz több mint egy éve rendelkezésre állnak.

A tiltakozásról előzetesen itt írtunk, többek között azt, hogy a rendőrség nem engedélyezte az eredeti tervek szerinti demonstrációt, “mert az egyik oldalon Molványig, a másik oldalon pedig Botykapeterdig állna be a 6-os”.

KategóriákMETÁL