Még hétfőn is volt iskolában az a 12. osztályos diák, akiről kiderült, hogy koronavírusos. Csak a vele érintkező osztálytársak és tanárok nem látogathatják az iskolát.

A cikk a hirdetés után folytatódikDe, hogy mi van ilyenkor esetleg a testvérekkel, vagy a hét tanár által tanított más diákokkal? Kötelezően semmi, legfeljebb az, hogy a szülők dönthetnek úgy, ha tudnak és akarnak, hogy nem engedik a gyerekeiket legalább néhány napig közösségbe. Az iskola pedig már megrendelte a fertőtlenítést.

De mint tudjuk, Orbán Viktor éppen ma beszélt erről, nem lesznek egy-egy eset miatt iskolabezárások.

A PTE által fenntartott pécsi Babits gyakorló iskolában érintette az eset, a PTE közölte a hírt sajtóközleményben pénteken délután:

„Szeptember 10-én, csütörtök este a PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Babits Mihály Gimnáziuma egyik 12. évfolyamos diákjának pozitív eredményt hozott a koronavírus tesztje. A tanuló hétfőn volt utoljára iskolában, a tünetek jelentkezését követően már otthon maradt. A járási népegészségügyi osztály tisztiorvosának közreműködésével az érintett osztály, és a tanulóval hétfőn még kapcsolatba került hét tanár ma már nem jöttek iskolába, hatósági házi karanténban várják a tesztelést. Hétfőtől, szeptember 14-től visszavonásig az érintett osztálynak digitális távoktatást rendeltek el. 

Az intézmény a köznevelési intézmények számára kiadott eljárásrend szerint azonnal megtette a szükséges lépéseket, az iskolában folyamatos a fertőtlenítés.”

Arról ebben a cikkünkben írtunk, hogy egy pedagógus igazolt koronavírus-fertőzése miatt bezárt mohácsi gimnáziumban tudomásunk szerint nincs több fertőzött.

KategóriákMETÁL