Fogarasi Gábor szerint olyanok kaptak önkormányzati bérlakást, akiknek kimagasló jövedelme van.

A cikk a hirdetés után folytatódikFogarasi Gábor, a Jobbik önkormányzati képviselője arról számolt be ma délután egy városháza előtti sajtótájékoztatón, hogy a város Népjóléti és Sport Bizottsága olyanoknak juttatott önkormányzati bérlakást, olyanokkal kötött lakáshasználati szerződést, akiknek magyar viszonylatban egészen kimagasló jövedelme van.

“Az egyik egy olyan pár, akiknek a jövedelme 1,4 millió forint, ráadásul az ő jövedelmük fontban van megadva, tehát valószínűleg nem is Pécsett élnek” – fogalmazott a jobbikos politikus.

A másik, 70 négyzetméternél nagyobb belvárosi lakást olyasvalaki kapta pályázati úton, akinek a havi jövedelme több mint 500 ezer forint – mondta Fogarasi Gábor.

“Szeretném hangsúlyozni, hogy ez a népjóléti bizottság, tehát egy szociális ügyekkel fogalalkozó testület. Nehéz szavakat találni erre, amikor mások évek óta várnak lakásra. Mindig is tudtuk a Fideszről, hogy a gazdag családokat segítik” – fejtegette az önkormányzati képviselő.

Fogarasi hangsúlyozta, ősszel az ellenzéki pártok koordináltan indítanak majd jelölteket a Fidesz ellen, így megvan rá az esély, hogy a választások után “új alapokra helyezzék ezt a problémakört” is.

Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a május 26-ai európai választáson ellent kell mondani a Fidesz korrupt rendszerének Pécsett is.

“Miközben migránsokkal riogatnak, elmutyizzák mindannyiunk vagyonát” – mondta a politikus.

Fotó: Pécsi Stop Facebook

KategóriákMETÁL