A Szabad Pécs vállalta, hogy megszervezi, hogy legyen Pécsett az október 13-i önkormányzati választás előtt polgármesterjelölti vita. A Fidesz vezette választási szövetség polgármesterjelöltje, Vári Attila azonban még csak választ sem adott a felkérésre. Az mindenkinek a fantáziájára bízzuk, hogy vajon Vári Attila miért nem mer vitatkozni az ellenfeleivel arról, hogy milyen Pécset képzel el.

A cikk a hirdetés után folytatódikPénteken délelőtt tíz órát adott határidőként arra a Szabad Pécs, hogy Vári Attila, a Fidesz-KDNP-ÖPE pécsi polgármesterjelöltje, visszajelezzen lapunknak arra, hogy vállal-e egy pécsi polgármesterjelölti vitán való részvételt.

Vári Attila azonban a hivatalos sajtószóvivői e-mail címre szeptember 9-én elküldött levelünkre még csak nem is reagált, sem igent, sem nemet nem mondott. Teljesen egyértelműnek tűnik azonban, hogy Vári Attila nem fog leülni vitázni arról, hogy milyen Pécset képzel el, milyen polgármester lenne, hogyan értékeli az elmúlt öt év teljesítményét stb.

A Szabad Pécs vállalta, hogy az őszi önkormányzati választást megelőzően polgármesterjelölti vitát szervez, de a vita megrendezésének onnantól kezdve nincs értelme, ha a kormánypárti polgármesterjelölt nem akar/nem mer vagy más miatt nem vesz részt a vitán. Márpedig erről van most szó.

A vitáról azonban érdemes elmondanunk néhány fontos dolgot, amiket megírtunk a Várinak címzett levelünkben, hogy megértsék, mire mondott nemet azzal, hogy még csak nem is válaszolt a kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó.

A vitára a belépés ingyenes.

A vitát élőben közvetíti a Szabad Pécs a saját Facebook-oldalán.

Letőséget biztosítunk azonban előzetes bejelentkezés alapján más pécsi és országos médiumoknak is arra, hogy közvetítsék a vitát a saját oldalukon, saját csatornáikon, illetve hogy fénykép- és videófelvételeket készítsenek.

A vitában minden résztvevő egyenlő feltételeket, másodpercre pontosan megegyező időkeretet.

A vita témaköreit előzetesen, a vita előtt legalább egy héttel elküldjük.

A vitát Babos Attila, a Szabad Pécs felelős szerkesztője moderálja.

Lehetőséget biztosítunk azonban minden más helyi médiumnak is ahhoz, hogy a legfontosabb saját kérdéseiket feltehessék a vitán részt vevő polgármesterjelölteknek (előzetesen ezeket a kérdéseket/témaköröket is begyűjtjük, és elküldjük a résztvevőknek).

A vita időtartama 90+30 perc.

Nyolc különböző lehetséges időpont sem volt elég

Megjegyezzük végül, hogy a Szabad Pécs a polgármesterjelölti vita időpontjának összesen nyolc időpontot javasolt, mindegyik napon 18 órás kezdetet. A nyolc általunk megjelölt lehetőség szeptember 19 és október 10-e közt lett volna. És azt is írtuk, hogy ha az általunk javasolt időpontok egyike sem megfelelő, akkor nyitottak vagyunk arra, hogy más, Vári Attilának megfelelő időpontra szervezzük le végül a vitát.

KategóriákMETÁL