Tizenhárom éven át lopott áramot és gázt egy pécsi sportegyesület vezetője a gyanú szerint. A rendőrség után a vádhatóság is befejezte a vizsgálatot, és az ügyészség vádat is emelt a mintegy 130 millió forint értékű áram- és gázlopás miatt a pécsi sportegyesület vezetője ellen.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Pécsi Járási Ügyészség csütörtöki közleménye szerint különösen nagy értékre elkövetett lopás miatt emeltek vádat egy pécsi férfi ellen, aki 2003 és 2016 között, mintegy 130 millió forint értékben vételezett jogosulatlanul áramot és gázt.

Azt írták, hogy a férfi egy pécsi sportegyesület vezetőjeként a sportegyesület telephelyén és a mellette fekvő lakásán a villamos és gázfogyasztásmérő állását jogosulatlanul megváltoztatta, majd ennek leplezésére a mérőórákra hamis zárópecsétet tett. 

A férfi a sporttelepen négy teniszpályát lefedő nagy energiafogyasztású légtartásos sátrat üzemeltetett.

A sportegyesületi vezető a 13 év alatt a gázszolgáltatónak 62 millió, az áramszolgáltatónak 67 millió forint kárt okozott a jogosulatlan vételezéssel a vádhatóság szerint.

Az elkövető cselekménye a különösen nagy értékre elkövetett lopás bűntettének, valamint ab bélyeghamisítás vétségének a megállapítására alkalmas. 

A vádlott által elkövetett bűncselekmények büntetési tétele 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

KategóriákMETÁL