Nyílt levelet küldtek a pécsi újságoknak, így a Szabad Pécsnek is a Ferencesek utcája vállalkozói, változtatás nélkül közöljük.

A cikk a hirdetés után folytatódikTisztelt szerkesztőség!

Elkeseredve olvassuk a különböző pécsi médiumokban megjelent, a Ferencesek utcájának felújításával kapcsolatos írásokat. Az utcában dolgozó kereskedők és vendéglátóhelyek nevében az alábbi tényeket szeretnénk tisztázni: – Az utca felújításának szükségességével mindenki egyetért és üdvözli azt.- A városvezetés több éve ígéri a felújítást és korábban folyamatos egyeztetéseket és folyamatos kommunikációt. Másfél év alatt semmiféle ilyen egyeztetés nem volt. – 2019 április 30-án egy fórumon kész tények elé állították az “érdekelt feleket”, azaz, hogy május 20-án, szűk három héten belül megkezdődik a felújítás. – Semmiféle hatástanulmány nem készült, hogy az utcában zajló munkálatok milyen hatással lesznek az ott lévő kereskedelmi egységekre. – Az utcában élők és kereskedők mind a mai napig nem kaptak információt arról, hogy a városházán ki a kapcsolattartó, akihez kérdéseinkkel, problémáinkkal fordulhatunk.

Visszautasítjuk azokat az újságírói fordulatokat, amelyek politikai ügyet csinálnak egy olyan problémából, amelyek családok megélhetését veszélyeztetik. Az utcában dolgozó kisvállalkozásoknak nincs elegendő tőkéje ahhoz, hogy közel egy évig fent tudják tartani üzletüket, hogy rajtuk kívülálló okokból elveszítsék megélhetésüket. Nagy valószínűséggel az üzletek egy része kénytelen lesz bezárni, munkatársakat elbocsátani, vagy jobb esetben elköltözni az utcából.

Mi csak azt szeretnénk, ha a városvezetés komolyan foglalkozna a helyiek problémáival, lenne egy fórum, ahol megvitathatnánk az esetlegesen felmerülő problémákat és nem kész tények elé állítva, felettünk átnyúlva döntenének a sorsunkról. Szeretnénk elérni, hogy akik eddig az utcában dolgoztak, továbbra is a legzökkenőmentesebben végezhetnék munkájukat és élvezhessük majd együtt a felújított utca előnyeit.

Tisztelettel, a Ferencesek utcája kereskedői

A Szabad Pécs ebben és ebben a cikkben foglalkozott eddig a Ferencesek utcája felújítását érintő problémákkal.

KategóriákMETÁL