Soros és a migránsok éppen nem értek rá. 🙁

A cikk a hirdetés után folytatódikBocsánatot kell kérnünk kedves olvasóinktól, amiért  a múlt héten nem jelent meg a Heti Propi. A mulasztás hátterében sajnos nem az áll, hogy nem volt elég alapanyag, hanem az, hogy szerkesztőségünk részt vett az I. Hivatalos Bangóné Patkánylesen a fővárosban, és ez nemcsak a bélyegét, hanem szinte mindenét rányomta a hétvégénkre.

De most újult erővel csapunk a húrok közé, és zenésítjük meg a pécsi propimédia e heti epikus alkotásait.

Annyiban azért rendhagyó lesz a mostani Heti Propi, hogy ezúttal kizárólag a sétatéri fák tervezett kivágásával kapcsolatban megjelent propianyagokkal foglalkozunk, de azok közül is csak a legjobbakkal. A Pécsma három, az OKPécs egy cikkét engedte át a rostán szigorú zsűrink.

Az önkormányzati lap három különböző cikkéből ideteszünk három idézetet:

1-es Versenyző (CÍM: ÖPE: baloldali polgármesterjelölt arrogánsan vágatta ki a mecseki fákat)

“…azért tüntettek, mert kivághatnak 5 fát a belvárosban, mert azok gyökerükkel veszélyeztetik az emberiség egyetemes kultúrájának részét képező emlékeket.

2-es Versenyző (CÍM: A komplett balliberális ellenzék támogatta a világörökségi fejlesztést)

“…szó sincs a promenád, a sétány fáinak a kivágásról, mivel a Káptalan utcához közelebb, a Kioszk és a Látogatóközpont üvegteteje melletti fák gyökerei veszélyeztetik az UNESCO világörökségét képező sírkamrákat.

3-as Versenyző (CÍM: Balliberális értelmiségi a pécsi világörökségről: vacak szarkofágok, semmi truváj):

Az ellenzékiek azért tüntettek, mert kivághatnak 5 fát egyrészt azért, mert azok gyökerükkel veszélyeztetik az emberiség egyetemes kultúrájának részét képező emlékeket

Soros és a migránsok éppen nem érnek rá? Sebaj! Varrjunk mindent a veszélyes gyökerek nyakába! Ez egyébként új szám a legújabb pécsi zenekar, a Lumberjacks of Sétatér repertoárjában. Sem a frontember Páva Zsolttól, sem a banda két öpés tagjától nem hallottuk eddig. Ők eddig nagyjából arról énekeltek, hogy ez az öt (a közbeszerzési kiírásban mondjuk 15 szerepel) fa semmi a rengeteg kivágott és az erőműben eltüzelt mecseki fához képest. Hogy a két dolognak mi köze egymáshoz, nem tudni.

Mindenesetre megvannak a bűnbakok, szóval fel lehet rájuk építeni egy jó kis kampányt. Georg Spöttle “biztonságpolitikai szakértő” például beszélhetne arról, hogy Németországban a sok gyökérsimogatás hatására a gyökerek annyira elszemtelenedtek, hogy egyes strandokon már nem lehet úgy leteríteni a plédet, hogy ne lenne alatta valami gyanús növényi rész.

Óriásplakátra való szlogen, hogy mondjuk

GYÖKÉR GYÖRGY VESZÉLYEZTETI EGYETEMES KULTÚRÁNKAT!
NE HAGYJUK!

Páva Zsolt egykori kampányfőnöke és tanácsadója, a Fidesz-közeli Szegedma jelenlegi főszerkesztője, Kapitány Gergely is beszállt a heti propiversenybe, és be is került a legjobbak közé ezzel a cikkével, amit egyszer még tanítani fognak a Propiegyetemen. Csak egyetlen részt idézünk: “Péterffy Attila saját egykori vezérigazgatói prezentációja szerint a pécsi fatüzelésű erőműben évente 450.000 tonna fát égettek el!” Linkeli a 2014-es prezentációt is, ami ezt az állítást rögtön cáfolja, hiszen az szerepel benne, hogy az éves tüzelőanyagigény 450 ezer tonna, aminek 33 százaléka erdészeti fa, 67 százaléka pedig erdészeti, faipari és mezőgazdasági melléktermék. De a propi pont azért propi, mert ilyen apróságokkal nem foglalkozik.

KategóriákMETÁL