Utcafórumot tartott Pécsett csütörtökön Sneider Tamás, a Jobbik elnöke, de azt megelőzően sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy miért kell szerinte a Jobbikra szavazni május 26-án. Röviden: mert Orbánék a gazdasági bevándorlókra költenek ahelyett, hogy a magyar munkavállalókat támogatnák.

A cikk a hirdetés után folytatódikValószínűleg a sajtótájékoztatót követő utcafórum miatt is rövidnek mondható sajtótájékoztatón Sneider Tamás, a Jobbik elnöke először arról beszélt, hogy nem először jár Pécsett, de mindig elcsodálkozik, hogy milyen szép ez a város, majd azon, hogy ehhez képest mennyire nem sikerült helyben tartani az embereket, sok ezer ember hagyta el a várost ugyanis az elmúlt években. Sőt, az elmúlt tíz évben mintegy 800 ezren hagyták el az országot. Ehhez képest 266 ezer külföldi ember él hazánkban, szerinte tízezer szám települnek be, és leginkább munkavállalási céllal ukránok, kínaiak, mongolok. Sőt szerinte a magyar kormány rengeteg pénzt költ a ?munkásmigránsokra?, amit a magyar munkavállalókra kellene költeni.

Sneider szerint a Jobbik EU-s választási programra ezért nagyon is ráfér Magyarországra, hiszen a bérunióért harcolnak, és abban is biztos, hogy az emberek többsége egy tisztes megélhetés reményében hagyta el az országot, ám ha 

Nem merült fel az, hogy az elnöknek, vagy bárkinek is távoznia kellene az EP-választás után, válaszolta a Szabad Pécs kérdésére a pártelnök. Azért kérdeztük ezt, mert közvéleménykutatások szerint az öt évvel ezelőtti eredményhez képest akár veszíthetnek helyeket is, Sneider szerint azonban 3-4, de akár 5 képviselőjük is lehet ahhoz képest, hogy a Jobbikot az elmúlt években hogyan támadta és próbálta a támogatás elvételével felszámolni a Fidesz.

Megkérdeztük, hogy a Jobbik is tagja lehet-e ugyannak az új európai szövetségnek, amelynek talán a Fidesz tagja lesz. Mármint, ha az új Európai Parlamentben valóban nem az Európai Néppártban foglal majd helyet a Fidesz, amire utaló jelek már vannak, hanem egy jobbközép és még inkább szélsőjobboldali, Salvini-vezette új szövetségben. Sneider Tamás erre viszont azt mondta, hogy abban a szövetségben, amelyben a Fidesz ott van, ahová a Fideszt beválasztják, a Jobbik egészen biztosan nem vesz részt, ugyanis ők nem csak a bevándorlás ellen küzdenek, hanem a korrupció ellen is, és a Fidesznél szerinte nem sok korruptabb és diktatorikusabb kormány van Európában, aminek pedig a magyar emberek isszák meg a levét a mindennapokban.

KategóriákMETÁL