Tizenöt éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz, amit Pécsett is ünnepeltek. Pécs akkori polgármestere, Toller László és a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke, Kékes Ferenc motoron, EU-zászlóval érkezett meg Pécs főterére.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Ünnepséget szervezett Pécs főterére 2004. május 1-jén a pécsi és a Baranya Megyei Önkormányzat hazánk európai uniós csatlakozása előtt tisztelegve.

A fenti fotó, amelyen mások mellett Pécs  néhai polgármestere, Toller László és Kékes Ferenc, a Baranya Megyei Közgyűlés akkori elnöke látható, amint EU-zászlót lobogtatva bemotoroznak a Széchenyi térre, éppen azon a napon készült. A fotót mások mellett Kékes Ferenc, a Baranya Megyei Közgyűlés akkori elnöke is megosztotta saját Facebook-oldalán.

Azt, sajnos tőle sem tudtuk meg, hogy ki készítette, ezért nem jelöltük meg a kép szerzőjét (amennyiben valaki tud ebben segíteni, kérjük írja meg nekünk IDE, köszönjük).

Kékes Ferenc azt írta posztjában, hogy:

?Ez is egy emlékezetes május 1-e volt. Sajnos az utasom már nincs közöttünk. Nem gondoltam volna akkor, hogy olyan módszerekkel fogjuk felhasználni a forrásokat ahogy ma tapasztaljuk, és nem gondoltam volna akkor, hogy a hazám egykoron az EU gyenge láncszeme lesz?.”

Kékes Ferenc, a Szabad Pécs megkeresésére azt mondta, hogy valóban szerveztek egy nagyszabású városi-megyei rendezvényt és konferenciát, s az volt az alapötletük, hogy meghívják a város és a megye testvérvárosait, térségeit, s azt járták körbe a tanácskozáson, hogy miként tudják ezeket a kapcsolatokat a csatlakozás után felhasználni, hogy Pécs és Baranya sikeres térség lehessen.

Akkor kinyilvánították ezeknek a nemzetközi kapcsolatoknak a megerősítését és a célirányos ?felhasználását” is.

?Különös és különleges volt, hogy minden meghívott első számú vezető valóban el is jött akkor, ami jelezte, milyen pozícióba kerültünk és milyen várakozásokkal tekintettek ránk mások is?.

KategóriákMETÁL