Egy nem ivóvizet adó kútból ittak többen is az Orfűn fesztiválozó fiatalok közül. A Turista-forrás nem a kemping területén van, de a fesztivál szervezői segítenek az őrzésben.

A cikk a hirdetés után folytatódikKözleményt adtak ki a szerdán indult, ma záruló Fishing on Orfű szervezői arról, hogy az Orfűn, a kemping közelében, de nem a fesztivál területén található Turista-forrás, hivatalos nevén a Csokonai Sándor kút vize nem iható.

Az Index is utal a közleményre, de közben arról is írtak, hogy azt követően, hogy 60-70 ember megbetegedett, hányásos, hasmenésestünetekkel, állítólag még további húszan is rosszul lehettek a fesztivál látogatói közül olyanok, akik előtte állítólag a Turista-forrás vizéből ittak.

Az Indexnek Egyedi Péter, a fesztivál sajtófelelőse azt is elmondta, ezen túl, hogy a kút nem a fesztivál területéhez tartozik, de a további megbetegedések elkerülése miatt segítenek a forrás őrzésében.

A Fishing on Orfű közleménye

?KÖZLEMÉNY

A nagy parkolónál található Turista forrás (más néven Csokonai Sándor kút) vize nem ivóvíz! A kemping vizével semmi gond nincs, továbbra is minden csapunkból iható víz folyik. További részletek:

Ne igyatok a nagy parkolónál található Turista forrásból (más néven Csokonai Sándor kút), annak vize nem ivóvíz! Tegnap az erre figyelmeztető táblát valaki eltávolította, a helyszínt ezért tegnap este óta őriztetjük, a táblát pótoltuk. Ha ittál a kút vizéből és panaszaid vannak, jelentkezz a fesztivál mentőszolgálatánál a térképen jelzett ponton. FONTOS! A KEMPING IVÓVÍZÉVEL SEMMI GOND NINCSEN, továbbra is minden csapunkból iható víz folyik!

Köszönjük a figyelmet.?

Turista-forrás, Orfű
Vize nem iható

A Forrás Vízőrző Civil Hálózat honlapján, ahonnan a kutat ábrázoló, közölt fotó is származik, annyit írnak. hogy az Orfűi-tó strandterülete mellett, a tóparti büféknél ered a Turista-forrás.

KategóriákPOP