A népszerű riporter a DK jelöltje a főpolgármester-jelölti előválasztáson a fővárosban.

A cikk a hirdetés után folytatódikDobrev Klára, a Demokratikus Koalíció megválasztott európai parlamenti képviselője mai rendkívüli sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy Kálmán Olga tévés műsorvezetőt ajánlja Budapest élére.

“Olyan főpolgármester-jelöltet szeretnék a budapestiek figyelmébe ajánlani, aki megalkuvás nélkül és kőkeményen küzd Orbán rendszerével és Tarlóssal szemben” – mondta az Index szerint.

Kálmán Olga a HírTV fideszes visszafoglalása után távozott a hírcsatornától, majd blogolt és Youtube-csatornát indított.

A napokban a Momentum is bejelentette, hogy saját jelöltje lesz a főpolgármester-jelölti előválasztáson: Kerpel-Fronius Gábor. A politikában eddig kevéssé ismert Kerpel-Froniusnak erős pécsi kötődése van. Nagyapja évtizedekig itt volt ismert gyermekgyógyász főorvos, klinikaigazgató, az ő nevét viseli a pécsi gyermekkórház. A Momentum jelöltje a pécsi egyetem bölcsészkarán végzett francia-történelem szakon.

Az európai választás alaposan átrendezte az ellenzéki erőviszonyokat. Az MSZP-Párbeszéd által támogatott Karácsony Gergelynek most már két vetélytársa is van az előválasztáson. A cél az, hogy a legerősebb jelölt álljon szemben ősszel a Fidesz által támogatott Tarlós Istvánnal. Puzsér Róbert, aki korábban az LMP és a Jobbik főpolgámester-jelöltje volt, nemrég bejelentette, nem vesz részt az előválasztáson.

KategóriákMETÁL