Péntek délelőtt a Mi Hazánk Mozgalom a városháza előtt tartott sajtótájékoztatót, amin bejelentették, hogy minden körzetben szeretnének jelöltet állítani. A jelöltek listáját a mai napon hozzák nyilvánosságra, mert azt nem tudták az eseményre kinyomtatni.

A cikk a hirdetés után folytatódikKincses Péter a párt pécsi szervezetének elnöke elmondta, hogy a Mi Hazánk Mozgalom, a Független Kisgazdapárt és Magyar Igazság és Élet Pártjával közösen Pécs minden választókörzetében jelöltet állít. A polgármesterjelölt személyét már korábban bejelentették. Azt is hozzátette, hogy források hiányában nagyjából úgy képzelik el az önkormányzati választások kampányát, mint az EP-választásét, azaz utcán, a választókat megszólítva és minden vasárnap a vásártéren próbálnak szavazókat szerezni. (Ebből még a tájékoztató előtt kaphatott a sajtó is egy kis ízelítőt: Kincses Péter viszonylag nehezen értett szót egy járókelő hölggyel – az esemény csúszott is pár percet – a szerk.)

Kincses Péter találkozása egy választóval

Sándor Zoltán polgármesterjelölt – valószínűsíthetően listavezető – a parkfelületek gondozást, fák ültetését emelte ki mint fontos feladat. Ugyancsak központi szerepet szánna a városi közlekedés fejlesztésének és a problémás csomópontok, kereszteződések, szakaszok teljes áttervezését is kezdeményezné. Azt is szorgalmazná, hogy a közlekedési szabálytalanságokat bemutató lakossági felvételeken nemhogy ki kelljen takarni a rendszámot, de jutalmazni is kellene, ha azok alapján eljárást lehet indítani. A jelölt szerint a közszolgáltatók, úgymint a Tettye Forrásház és a PÉTÁV nem működik kellően együtt a lakossággal. “A Tettye Forrásház tudom konkrétan, hogy csal. Előfordul, hogy letagadják a hozzájárulások, szerződések meglétét” – mondta a Sándor Zoltán, aki magánemberként azt tapasztalta, hogy a rossz adminisztráció miatt volt, hogy 150 ezer forintot kellett volna fizetnie, és aki nem figyel oda az pórul jár.

A polgármesterjelölt azt is felvállalta, hogy valós esélyük nincs a győzelemre, de egy képviselőt legalább be szeretnének juttatni a közgyűlésbe, hogy ezeket az ügyeket képviselhessék.

A Szabad Pécs kérdésére Kincses Péter elmondta, hogy a jelölteket technikai okokból (kevés a kapacitásuk) nem tudják név szerint bemutatni, azonban a mai nap folyamán nyilvánosságra hozzák a listájukat. Azt is hozzátette, hogy a többi párttal ellentétben nem aktivistákkal fognak ajánlásokat gyűjteni, a választókat soroló listáik sincsenek, így maguk a jelöltek keresik meg a polgárokat. Sándor Zoltán szerint még kevesen tudják, hogy létezik a párt így az elsődleges céljuk, hogy reklámozzák magukat. Azt is hozzátette, hogy 5%-ot azért el szeretnének érni.

KategóriákMETÁL