Fair play vs. Fidesz címmel adott ki sajtóközleményt Mellár Tamás a Fidesz-KDNP-ÖPE pécsi polgármesterjelöltjével, Vári Attilával kapcsolatosan annak apropóján, hogy Vári Attila pécsi lakos lett és közvéleménykutatást indított a pécsiek körében, hogy így segítse a választási programja megalkotását.

A cikk a hirdetés után folytatódikMellár Tamás független baranyai országgyűlési képviselő, a Mindenki Pécsért Egyesület alapítója és vezetőjeként jegyzi a közleményt, amit az Ellenzéki Szövetség is aláírt. Azt írta, hogy értékelik Vári Attila igyekezetét, hogy immáron ő is pécsi lakos lett, és kérdőíveket is kipostázott a pécsieknek. Azt viszont érdekes helyzetnek látják, hogy még csak most kívánja megtudni, mit is gondolnak a pécsi polgárok Pécs jövőjéről, hogy aztán maga is megalkossa jelölti programját.

„Szurkolunk, hogy sikerüljön október 13-ig!” – fogalmazott.

A Mindenki Pécsért Egyesület és jelöltjei pedig “mint pécsi polgárok” azt kérik Váritól, hogy 

“már most járjon el annak érdekében, hogy a nyilvánosság egyenlő mértékben legyen hozzáférhető a Fideszhez nem köthető ellenzéki jelöltek számára is a közpénzből fenntartott sajtóorgánumokban”.

Azt is megfogalmazták véleményként a közleményükben, hogy ha esetleg sikerült volna a pár héttel ezelőtti “kísérlet”, “haveri kézbe juttatni a helyi közmédiát”, akkor sem lenne igazságos a jelenlegi állapot, de “miután méltó módon megbukott a terv, így teljességgel elfogadhatatlan a mostani helyzet”.

Véleményük szerint a Vári által vezetett pécsi önkormányzati cégnek, aPécsi Sport Nonprofit Zrt.-nek több százmilliós felhalmozott adóssága volt, aminek a rendezését Vári a kormányfőtől kérte sikerrel, ezt követően lett fideszes polgármesterjelölt.

Mellár Tamás sajtóközleményét az alábbiakban teljes terjedelmében, változtatás nélkül közöljük.

„Fair play vs. Fidesz

Örömmel értesültünk arról, hogy a helyi fideszes polgármesterjelölt immár pécsi lakhellyel is rendelkezik, ám, hogy ez a Pécshez tartozás addig nem volt számára fontos, míg csak a kiemelten magas fizetését és juttatásait kapta a várostól, elgondolkodtató.

A lakcímváltoztatást akkora bravúrnak természetesen nem tartjuk, mint egykori csapatsportban elért sikereit, de kiegészítve azzal, hogy immár személyesen is tiszteletét tette a Lauber Dezső Sportcsarnok környékén, – nem csak az abban található irodájában – érezzük az igyekezetét.

Azt persze érdekes helyzetnek látjuk, hogy a napokban postázott kérdőívek segítségével polgármesterjelöltként még csak most kívánja megtudni, mit is gondolnak a pécsi polgárok Pécs jövőjéről, hogy aztán majd maga is megalkossa jelölti programját. Szurkolunk, hogy sikerüljön október 13-ig!

A fideszes polgármesterjelölt a pécsiekhez eljuttatott kérdőíven lehetőséget biztosít arra, hogy a válaszadó szabadjára engedje a fantáziáját. Élve ezzel a lehetőséggel, a MINDENKI PÉCSÉRT EGYESÜLET és jelöltjei, mint pécsi polgárok ezúton azt kérik a jelölt úrtól, hogy már most járjon el annak érdekében, hogy a nyilvánosság egyenlő mértékben legyen hozzáférhető a Fideszhez nem köthető ellenzéki jelöltek számára is a közpénzből fenntartott sajtóorgánumokban!

Kérjük ezt három okból:

egyrészt a fideszes polgármesterjelölt sikerrel kért ennél már nagyobb dolgokat is odafentről, például az általa vezetett önkormányzati cég, a PSN Zrt. felhalmozott, több százmilliós adósságának rendezését a kormányfőtől;

másrészt egykori sportemberként nyilván őt is zavarja az e téren hiányzó fair play, mint ahogyan zavarta volna talán, ha az ellenfél csapatának játékosaival ellentétben ő csak edzés nélkül ugorhatott volna a medencébe a döntő mérkőzés előtt;

és harmadrészt az adófizetők nem kizárólag fideszes adófizetőket jelentenek (sőt!), így határozottan nem sportszerű az ellenzéki szavazók adóforintjait is a Fidesz propaganda céljaira használni.

Számunkra a sport nem csupán az elért eredmény, hanem EGYENLŐ feltételek mellett zajló küzdelem. Tekintve, hogy az ellenzéki szavazók Pécsett mindig is többen voltak, mint a fideszes szavazók, és a Fidesz csak relatív többséget tudott szerezni a választásokon, úgy lenne igazságos, ha ez az arány a közpénzből fenntartott médiafelületeken is visszaköszönne; ezen felül minden közmédiát fogyasztó polgárnak is joga van értesülni az ellenzék által közvetített információkról, nem csak azok fideszes olvasatairól. Ha esetleg sikerült volna a pár héttel ezelőtti kísérlet, haveri kézbe juttatni a helyi közmédiát, akkor sem lenne igazságos a jelenlegi állapot, de miután méltó módon megbukott a terv, így teljességgel elfogadhatatlan a mostani helyzet.

Álláspontunk szerint a közmédia kifejezésben a köz azt jelenti, hogy az adott közösséget érintő ügyeknek biztosít láthatóságot, és ezért nem elvtársmédia az elnevezése.

Bízunk benne, hogy a fair play az egykori olimpiai érmes számára nem olyan, mint egy úszógatya, amit levethet, elhasználhat vagy kinőhet!

MINDENKI PÉCSÉRT EGYESÜLET

AZ ELLENZÉKI SZÖVETSÉG”

KategóriákMETÁL