Két hír jelent meg csütörökön délután, egy órán belül a 24.hu-n, amelyeket össze is lehet olvasni. Sőt, talán máshogy már nincs is értelme. Még, ha nem is leszünk boldogok tőle.

A cikk a hirdetés után folytatódikIgaz, az időben előbbi hír önmagában is olyan, amitől nem leszünk boldogok. Merthogy az röviden annyi, hogy a hazai rendőri állomány nagyjából tíz százalékának, 3500 rendőrnek engedélyezték, hogy vállalhat másodállást. A hír persze pozitív is lehetne, a jófej főnökség a hobbijukat profi módon is gyakorló, azzal kiakpcsoló, kipihent rendőröknek megengedi, hogy legyen egy kis pluszuk és ezzel nőjön a megtakarításuk, még jobb nyaralásra menjenek, előbb cseréljék le az autót két évvel, stb. Csakhogy nyilvánvaló, hogy a rendőrök egy részének azért van erre szüksége, mert a heti negyvenórás főállásából nem tud rendesen megélni, ha nem csak a négy falat akarja bámulni, és csak kétvente elmenni nyaralni a Balatonra egy hétre.

A második, szintén a 24.hu-n megjelenő hír pedig arról szól, hogy az egykori főrendőr, de már nem első ciklusában a Belügyminisztériumot (így közvetve a rendőrséget is) irányító Pintér Sándor körének nevezhető cégek részvételével alakult konzorcium 12 milliárd forintos (=12 000 millió forintos) (=12 000 000 000 forintos) keretszerződést köthetett az állami Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel. A feladat az MNV székházának, bérleményeinek és saját tulajdonú ingatlanjainak komplex vagyonvédelmi feladatainak ellátása. A 9 tagból álló nyertes konzorcium egyik tagja a Civil Zrt., amely Pintér Sándor cége volt, de 2010 után eladta, ugyanakkor azóta számos közbeszerzést nyert a cég. A Civil egyik leányvállalata is tagja a konzorciumnak, amelynek vezetője egy harmadik cég, az ESG Holding. Az ESG résztulajdonosa korábban Pintér Sándor rendészeti államtitkára volt, Tasnádi László. Az egykori III/II-es operatív tiszt a Civilnél kapott igazgatói posztot. De a Civil egy másik korábbi igazgatója is érdekelt lehet a mostani 12 milliárdos bizniszben. Szóval az üzlet egy olyan kört hozott helyzetbe (ismét), akiknek jónak nevezhető politikai kapcsolataik is vannak (lehetnek), amellett azért, hogy a biztonsági, őrző-védő szakmában sem ismeretlenek.

A két hír külön-külön is elkeserítő, ha valakinek fontos, hogy az országában a kisemberek is boldogulni tudjanak, nem megszakadva, a munkéba belerokkanva. És ha bántja, hogy a hatalmi elit láthatóan és nem is mindig nagyon titkolózva a politikai mellett a gazdasági hatalmat is megragadja, minimum kérdéses eszközökkel és módszerekkel.

Igazán szomorúak azonban csak a két hír összeolvasása után lehetünk.

KategóriákPUNK