A magát évek óta civilként exponáló politikus, Kővári János (a Fidesz által támogatott egykori országgyűlési képviselő) a pártkötődés feltüntetésének hiányát kéri számon az ellenzéken. A “civil”-politikus újabb lépésre készül, amelyről viszont csak egy részleges sajtótájékoztatón beszélt.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz utóbbi években elsősorban helyi politikával foglalkozó, még pontosabban sokkal inkább helyi politikai szervezetként, mintsem civilként ismert Összefogás Pécsért Egyesület vezetője, Kővári János részleges sajtótájékoztatót tartott pénteken. A független/ellenzéki sajtót nem hívta meg az eseményre. Megkérdeztük egyébként, hogy miért nem, de arra a civil politikus (egyelőre) nem válaszolt. Személyes tippünk az, hogy úgy spekulálhatott, hogy mégiscsak jobb, ha alákérdeznek vagy nem is kérdeznek a sajtó munkatársai, mintha esetleg releváns, de éppen kellemetlen kérdéseket tesznek fel, és ezzel elrontják a “sajtótájékoztató” szép és eltervezett koreográfiáját.

Természetesen a Vári Attila és a Fidesz mögé végül beálló Kővári János, akinek (egyik) szerepe egyre egyértelműbben a kampányban az, hogy ostorozza Péterffy Attilát és a Mindenki Pécsért Egyesület jelöltjeit, most is azzal állt elő, hogy folytatja, nem adja fel, tovább viszi az ügyet, azaz újabb jogi fórumhoz fordul, hogy bebizonyítsa, Péterffyék megtévesztik a választókat. Mint megírtuk, erre számítani lehetett. A korábbi cikkünkben az is szerepel, hogy elvileg nincs olyan lehetőség, amely alapján helyet adhattak volna a választási irodák Kőváriék kérelmeinek, így azokat el is utasították. Véleményünk is volt a legújabb Kővári-jelenségről.

Habár egyáltalán nem titok, sőt, kifejezetten ismert és kimondott a nyilvánosságban, hogy a Mindenki Pécsért jelöltjei részben pártpolitikusok, illetve részben pártok jelölik őket, Kővári szerint ezt éppen titkolni akarják.

Kővári János és a Fidesszel és a KDNP-vel választási szövetségben induló ÖPE közleményéből, mivel az nem klasszikus közleményként kaptuk meg, hanem úgy, mintha újságcikket írt volna valaki, a megkapott írásos anyagból a legfontosabb állításokat emeljük ki az alábbiakban.

Kővári János az Összefogás Pécsért Egyesület elnöke a Pécsi Ítélőtáblának pénteken benyújtotta a keresetét, amelyben szerinte bizonyítékokkal támasztották alá, hogy a “baloldali pártok” megtévesztik a választókat.

Kővári “Péterffy Attila és négy társa” jelöltté nyilvánítása ügyében nyújtott be fellebbezést, mert szerinte valójában nem egy civil szervezetet képviselnek, hanem pártokat, de ezt elrejtik a választók előtt. Erről Kővári szerint nekik bizonyítékaik is vannak.

Kővári szerint a jelöltek civilként indulnak, majd ha bejutnak a közgyűlésbe, utána újra pártok képviselőjeként kívánnak majd politizálni. Ez pedig őszerinte sérti a választási eljárásról szóló törvény alapelveit.

Ez szerinte egy trükk, ami részben eltakarja a választók elől a valóságos párthovatartozásokat.

KategóriákMETÁL