Szimbolikus véletlennek is nevezhető, hogy a pécsi közgyűlésben a CMM-aktivista, de az ÖPE színeiben politizáló Vicze Csillát váltó Varga Péternek is van tanácsadói szerződése a pécsi önkormányzattal.

A cikk a hirdetés után folytatódikBruttó havi 150 ezer forintos tanácsadói szerződést kötött a pécsi önkormányzattal Varga Péter, az Összefogás Pécsért Egyesület politikusa csak napokkal azt követően, hogy lejárt a 16 hónapos pécsi városházi képviselői megbizatása. Pontosabban az ÖPE rotációs politikája szerint az egyik képviselői helyet mindig egy új, a korábbi ÖPE-képviselőjelöltek közé tartozó emberük tölthette be. A két helyből csak egyet rotálnak, Kővári János ÖPE-vezérnek stabil helye van, az övét nem cserélgetik.

Varga tanácsadói szerződését is megkapta a Pécsi Stop egy közérdekű adatkikérés nyomán, ebben a cikkükben írnak róla. Hozzáteszik: “a pénz mellé telefon és tablet is jár”.

Lapunk is megírta, hogy a Pécsi Stopnak kiadott szerződések szerint Vicze Csillát, a privát életben ügyvédként praktizáló Civilek a Mecsekért Mozgalom-aktivistát is megbízta az önkormányzat tanácsadással.

Varga Péter a Pécsi Stop birtokába került dokumentumok szerint lakhatási ügyekben segíti a pécsi önkormányzatot.

A Szabad Pécs megkereste a kilencvenes évek eleje óta közös képviselettel, lakásszövetkezeti ügyekkel foglalkozó ex-képviselőt, aki azt mondta, hogy sosem titkolta a megbízást, sőt az nyilvános is volt, Páva Zsolt beszélt is erről az egyik közgyűlési ülésen. Varga lapunknak azt mondta, hogy éppen a tapasztalatai miatt a városházi munkában is lakhatási ügyekkel foglalkozott, szívvel-lélekkel tette a dolgát, bevont az egyeztetésekbe minden szereplőt, ezért is dönthetett úgy a polgármester, hogy folytassa a munkát, és ezért a képviselői juttatásával megegyező összegű díjjal honorálja a határozott idejű szerződésben.

Mint azt megírtuk, Pécsett a kormánypártok az Összefogás Pécsért Egyesülettel indulnak választási szövetségben, és az ÖPE hat egyéni képviselőt nevezhet a 18 helyre, akiknek egyike Varga Péter.

KategóriákMETÁL