Kővári Jánost, az ÖPE volt pécsi polgármesterjelöltjét azonban nem egyszerű fából, hanem mandulafából, sőt mecseki-havi-hegyi mandulafából faragták, nem is adja fel a harcot. Az információink szerint ugyanis azt mondta, élni fog a fellebbezés lehetőségével, és akár az Alkotmánybíróságig is elmegy az igazáért. A Fidesz pedig csak simán kifutott az időből. Úgy tűnik, mégis lesznek ellenzéki jelöltek is a szavazólapon, bármennyire is fájhat majd ez az állapot a Fidesznek.

A cikk a hirdetés után folytatódikA tények, a puszta és a pécsi Fidesz- és főleg Kővári-híveknek szomorú tények a következők: az újabb próbálkozásukat is lesöpörték az asztalról, méghozzá a Területi Választási Iroda.

Mint megírtuk ugyanis, ismét megtámadták a Mindenki Pécsért Egyesület pécsi polgármesterjelöltjének, Péterffy Attilának és több képviselőjelöltjének is a nyilvántartásba vételi kérelmét jóváhagyó döntést.

A Területi Választási Iroda kedd délutáni döntése azonban lapunk információja szerint mind a tizenkét érintett személy esetében elutasító volt – habár fellebbezni még három napig lehet ellene.

Habár hét eset/személy esetében valószínűleg nem érdemes, azokat a beadványokat ugyanis formai okokra hivatkozva, a határidő utáni beadás miatt utasították el. Információink szerint a Fidesz által benyújtottak mind ezek közé tartoztak. Kővári János (ÖPE) azonban sikeresebb volt, öt beadványát is érdemben vizsgálták, habár azokat is egytől egyig elutasították, Mégpedig azon egyszerű oknál fogva, hogy a nyilvántartásba vételt jóváhagyó döntés elleni kérelem mást rótt fel a jelölteknek, mint amit a választási iroda törvény szerint vizsgálhat, így nem is utasíthatta el ez alapján a nyilvántartásba vételt. Gyakorlatilag ugyanazt próbálta most meg a Vári-Kővári-tandem, amit legutóbb, akkor is ugyanezért pattantak le.

A havi-hegyi mandulafa legnagyobb élő rajongója, Kővári János szerint ugyanis egyrészt a Mindenki Pécsért név is megtévesztő, és több politikusnak/jelöltnek is van pártkötődése (pl. Fogarasi Gábornak /Jobbik/, vagy Nyőgéri Lajosnak /MSZP/), mégis civilként (=a Mindenki Pécsért Egyesület mint jelölő szerv zászlaja alatt) akartak indulni.

Nagyjából három lehetőség van

  1. Kővári nem volt azzal tisztában, hogy a választási iroda mit vizsgálhat.
  2. Nagyon is tudta, de nem érdekelte. Például azért, mert ezzel is lehet politikai hírt generálni.
  3. Tudta, hogy itt elutasítják, de azt is, hogy tovább viheti az ügyet, és bízik abban, hogy más fórumon majd más szempontok is lehetnek, és fordulhat a politikusszerencse. /mondjuk, ez azért nem életszerű, de lehetőségként számba kell venni/

Lapunk nem hivatalos információja az azonban, hogy Kővári János nemfogja feladni, fellebbezni fog, sőt, azt mondta, akár az Alkotmánybíróságig is elmegy az igazáért. Meglátjuk, és persze, ha értesülünk a fejleményekről, beszámolunk róla.

KategóriákMETÁL