Legalábbis, ami az online közvetítést illeti. Szeptember 5-én küldtünk az üggyel kapcsolatban kérdéseket a városvezetésnek, de egyelőre nem válaszoltak.

A cikk a hirdetés után folytatódikAugusztus végén rendkívüli közgyűlést hívott össze a fideszes városvezetés, amin csupán néhány, sürgős napirendi pontról szavaztak. Nincs ebben semmi különös, rohamléptekkel halad a jól megtervezett helyi kormányzás, azonban egy érdekes mozzanat mégis volt az ülés technikai lebonyolításával kapcsolatban. Az eddigiektől eltérően nem a Pécs TV Youtube csatornáján lehetett figyelemmel követni az eseményeket, hanem az Önkormányzati TV felületén. A szeptember elsején megtartott ünnepi közgyűlést viszont ismét a Pécs TV streamelte.

Az ügyben szeptember 5-én megkerestük a fideszes városvezetést, arra voltunk kíváncsiak, hogy az Önkormányzati TV közvetítés egyedi alkalom volt, vagy a jövőben már ők teszik lehetővé az online nyilvánosságot. Nem válaszoltak, és azt sem árulták el, hogy ez egy új szerződés, keretében történik-e, és ha igen, akkor erről melyik testület döntött. Az Önkormányzati TV-vel egyébként korábban volt hasonló megállapodás: néhány hónapig azt követően, hogy a rendszer üzemeltetőjétől (Globomax Kft.) az új szavazási és közgyűlés-lebonyolítási rendszert beszerezte a város.

Szeptember elején megkerestük a Pécs TV tartalomszolgáltatásával megbízott céget is. A cég vezetője, Urbán Ernő a Szabad Pécstől értesült az augusztusi rendkívüli közgyűlés tényéről és az Önkormányzati TV belépéséről. Azt is megtudtuk, hogy a közgyűlések közvetítésével kapcsolatban nekik csak a tévés és online közvetítés technikai feltételeit kell biztosítani, mivel az adást gyakorlatilag egy zárt rendszer segítségével automatikusan szerkesztődik (kamerállások, hang stb.), hiszen az egész közvetítés a szavazási rendszerhez, illetve az ülés lebonyolítását segítő rendszerhez szervesen kapcsolódik.

Mindenesetre a mai közgyűlés meghívójában is az Önkormányzati TV linkjét adta meg a városvezetés, azaz ezen a felületen biztosan figyelemmel lehet majd követni a közgyűlést. Azt nem egyelőre nem tudni, hogy ez kizárólagosságot jelent-e, de tippünk szerint hamarosan kiderül.

Frissítés (9:05) : A PécsTV csatornáján is látható a közgyűlés

KategóriákMETÁL