Az amerikai filmekből ismerős módon a falra ragasztott tervekkel és térképekkel tervezte egy tamási férfi, hogyan rabolna ismét Pécsett. Csakhogy a krimikben általában a nyomozók készítenek ilyen “faliújságot” és éppen azért, hogy elfogják a tettest, a 21 éves férfi viszont éppenhogy a rosszfiú volt, és előtte már ő rabolhatta ki a pécsi Petőfi utcai trafikot.

A cikk a hirdetés után folytatódikA rendőrség videót is közzé tett az elfogásról, abból látszik, hogy a tamási férfi még máshol is szeretett volna Pécsett pénzt rabolni. A letartóztatásáról ma délután dönthetnek az ügyészség közleménye szerint.

Az ügyészség szerin megalapozott a gyanú arra, hogy a szóban forgó férfi volt az, aki március 24-én este, kevéssel zárás előtt bement egy pécsi dohányboltba (a Petőfi utcába), s az eladót késsel megfenyegette, a bevétel átadását követelve. Az eladónő a fenyegetés hatására a férfinek átadott 140 ezer forintot, a tettes azt eltulajdonítva elmenekült. A Pécsi Rendőrkapitányság április 10-én elfogta az elkövetéssel gyanúsítható férfit és őt őrizetbe vette. A Pécsi Járási Ügyészség álláspontja szerint megalapozottan tartani lehet attól, hogy a férfi elszökne, elrejtőzne, esetleg a bizonyítást nehezítené. Erre tekintettel az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását.

Az elfogást hírül adó rendőrségi közleményben szerepel az is, hogy a rablás során nem sérült meg senki (aznap volt olyan portál, amely már esetleges gyilkosságról is beszélt, messziről készített homályos fotót is mutogatva).

A rendőrök a rablásnál használt kést, valamint az elkövető felsőruházatát a helyszín közelében egy szemeteskukában megtalálták, és lefoglalták. Beazonosítását követően a rendőrök április 10-én este a lakásán elfogták a rablással gyanúsítható 21 éves tamási férfit. Előállították a Pécsi Rendőrkapitányságra, majd kihallgatták gyanúsítottként. A lakásban megtartott kutatás alkalmával a nyomozók egy tetőtéri szoba falán több olyan kézzel írt papírlapot is találtak, amelyek tartalma egyértelműen arra utalt, hogy a férfi Pécs területén további bűncselekményeket akart elkövetni. 

A férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték a gyanúsított letartóztatását. Ellene felfegyverkezve elkövetett rablás miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.

KategóriákMETÁL