A fideszes médián futótűzszerűen ment végig, hogy újabb polgármesterjelölt bukkant fel: az egykori MSZP-s Komáromi István is megméretteti magát az önkormányzati választáson.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Pécsi Újság anyagát a az önkormányzati fenntartású PécsMa és a bama.hu is szöveghűen átvette, ami viszonylag sok megjelenést jelent. Ráadásul az is furcsa volt, hogy mindenféle kommentár és ellenpont nélkül megjelenhettek Komáromi mondatai. Ez a különleges bánásmód azért nem minden Fidesz ellen induló személynek jár, még azt is gondolhatnánk, hogy a kormánypártnak érdeke minél több ellenzékinek tűnő jelölt indulása és azok futtatása a baráti médiában.

A Szabad Pécs olvasóktól úgy értesült, hogy Komáromi nem csak tervezgeti az indulást, de telefonos kampányt is indított. Megkerestük a politikust, aki elismerte, hogy valóban az ő megbízásából hívogatják a pécsieket. És egykori pécsieket is, ami azt jelenti, hogy egy régi adatbázisból dolgozhat a megbízott cég. Komáromi azt már nem akarta elmondani, hogy melyik céggel áll kapcsolatban és mennyit fizet a – piaci információink alapján több százezer forintba kerülő – telefonos kampányért. Azt viszont elmondta, hogy a felvett üzenetben a város felvirágoztatásának lehetőségeiről beszél és a programjának néhány elemét is felvillantja. Ezek között az akvaparkot is megtaláljuk, amivel kapcsolatban a politikus, elmondása szerint, már befektetővel is tárgyalt. “A cég csak a területet és az üzemeltetetést kérné a várostól 50 évre, a beruházást saját erőből finanszíroznák” – mondja Komáromi. Az ex-szocialista politikus azt is hozzáteszi, hogy sem a MSZP sem a Fidesz politikájával nem elégedett, ugyanakkor véleménye szerint a jelenlegi kormánypárt sok olyan szociális intézkedést hozott, amit márpedig a baloldal is megléphetett volna. Azt sem titkolja, hogy nem hisz az elszámoltatásban, hanem “a visszapillantótükröket hajtsuk be”, hogy Pécs érdekében megtaláljuk a helyes irányt.

A kampány kapcsán azt is elmondta, hogy több területen is gyűjtenek aláírásokat, 5 koordinátorral tartja a kapcsolatot. Azt viszont nem tudta megmondani, hogy ténylegesen hány aktivista gyűjti a jelöltállításhoz szükséges 500 aláírást. “Ezt szervezeten belül oldják meg, nem tudom, hogy hogyan zajlik. Dolgoznak rajta, csak társadalmi megbízatásként tudom elképzelni” – mondja Komáromi, aki azt is hozzáteszi, hogy baráti kapcsolatrendszeren keresztül működik mindez. A politikus azt elmondása szerint saját erőből finanszírozza a kampányt, így nem jelenhetett meg olyan propagandakiadányokkal, mint a fideszes jelölt. A telefonos kampány százezres költségeit viszont saját forrásból finanszírozza, ami szerinte egy olyan kockázati tényező, amit be kellett vállalni. Azt is hozzáteszi a politikus, hogy nem csak polgármesterjelöltként indulna, de a 12. egyéni választókerületben képviselőjelöltként is gyűjtenek számára aláírásokat az aktivistái. Szombatra pedig lakossági fórumot is szervezne az Uránbányász térre, aminek a tervek szerint Farkas Bertalan lenne a díszvendége.

Az egyesület még nincs meg

Farkas Bertalant Komáromi István legutóbbi megkeresésünkkor is említette, mint esetleges díszvendég. Májusban írtunk az Uránvárosiak Egyesületéről, ami annak ellenére, hogy hivatalosan még nem is létezett máris irodahelyiséget kapott volna a fideszes városvezetéstől. Az információ akkoriban, ugyancsak a fideszes médiában bukkant fel. Ráadásul a hír kétévés évfordulóján poroltak le egy 2017-es cikket. Az egyesületet azóta sem jegyezték be, ezt Komáromi azzal indokolja, hogy a nyári szabadságolások miatt nem történt előrelépés, de a folyamat elindult. Megkerestük a fideszes városvezetést, hogy ki és hogyan adhat irodát egy papíron még nem is létező civil szervezetnek, de azóta sem kaptunk választ.

KategóriákMETÁL