Nem történt személyi sérülés abban a tűzben, amely egy pécsi, Légszeszgyár utcai lakóházban ütött ki az éjjel. Nem hivatalos, de szerdára virradóra a helyszínen szerzett információink szerint egy alsó szinten lévő garázsban keletkezhetett a tűz, amely aztán az épület más részeire is átterjedt.

A cikk a hirdetés után folytatódik10.30 Két lakás kiégett egy nyolclakásos társasházban a Zsinkó István utcában.

„Háromnegyed egy körül érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy tűz ütött ki a társasház garázsában. A lángok a garázs feletti lakás tetőszerkezetére is átterjedtek, emiatt leégett a tetőszerkezet kétharmada. Az esethez a pécsi, a siklósi és a komlói hivatásos tűzoltókat riasztották, akik tizenegy sugárral eloltották a tüzet. Az egyik lakásból egy gázpalackot is kivittek, ezt nem érte hőhatás. 

A lakásokban összesen heten laktak – kettejüket a pécsi hivatásos tűzoltók hozták ki az épületből, őket a mentőszolgálat munkatársai helyszíni ellátást követően könnyű sérülésekkel, füstmérgezés gyanújával kórházba szállították. Öten rokonokhoz költöztek. 

A tűzoltók a szomszédos ingatlant is átvizsgálták, oda a tűz nem terjedt át.” – olvasható a baranyai katasztrófavédők oldalán.

Korábban írtuk

A tűzoltók egész éjjel dolgoztak, a tűz éjjel egy óra körül keletkezhetett. A nem hivatalos információk szerint egy garázs (korábban műhely) gyulladt ki a pécsi lakóház alsó szintjén – tehát nem egy lakásban keletkezett a tűz, amely az első, hajnalban, a helyszínen felvett videónkban elhangzott nem hivatalos értesülésként.

A garázsból aztán tovább terjedt felfelé a tűz. Nemcsak az érintett házból, de a szomszédos épületekből is az utcára vonultak a lakók. A pécsi tűzoltók mellett más baranyai városokból is vonultak egységek, hogy segítsenek a mentésben. Összesen legalább 7-8 autó vett részt a mentésben.

A Légszeszgyár utcai, a rendőrség épülete mögötti/melletti házban nem sérült meg senki.

KategóriákMETÁL