Egy magyar úszó, Milák Kristóf a világbajnoka, világcsúcstartója és szuperesélyese a 200 méteres pillangóúszásnak Tokióban, de döntőbe várhatjuk a pécsi Kenderesi Tamást is, aki ma, magyar idő szerint nem sokkal dél után második lett előfutamában és a legjobb 16 közé jutott.

A cikk a hirdetés után folytatódikMilák Kristóf esélyeshez méltón a legjobb időeredménnyel, és kimagasló eredménnyel jutott a legjobb 16 közé a 200 méteres pillangóúszás hétfői tokiói selejtezőjében, még ha el is maradt egyéni legjobbjától, a világcsúcstól.

És igen biztató volt Kenderesi Tamás szereplése is, hiszen egyrészt a nyolcadik legjobb időeredménnyel végzett – azaz, ha így maradna a sorrend a 16 közt is, döntőt érne az ideje –, másrészt sikerült az előre elgondolt taktikát megvalósítania futamában, azaz a távnak a második felében erősítenie hatalmasat, és elképesztő hajrával végül másodikként célba csapnia, azt követően, hogy nem sokkal korábban még hetedikként fordult. A PSN Zrt. úszója 1:55.18 perces idővel lépett tovább.

KategóriákMETÁL